istanbul manzara

Obama, Çözüm Umudunu Yineledi
278 okunma

Obama, Çözüm Umudunu Yineledi

ABONE OL
1 Ekim 2016 08:28
Obama, Çözüm Umudunu Yineledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Başkanı Obama, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması amacıyla yapılan müzakerelerde sağlanan ilerlemeyi memnuniyetle karşıladığını söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama, 1 Ekim Bağımsızlık Günü nedeniyle Rum Lider Anastasiades’e bir tebrik mesajı gönderdi. Obama mesajında, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla yapılan müzakerelerde sağlanan ilerlemeyi memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Kıbrıs sorununun çözülmesi durumunda bölgesel işbirliği sağlanması için potansiyel yaratılacağını ifade eden Obama, aynı zamanda tüm Kıbrıslıların geleceğinin daha parlak olacağını belirtti.

Obama ülkesinin, Anastasiades’in Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla harcadığı çabaları desteklediğini belirtti.

ABD Başkanı Obama, mesajında, “Kıbrıs Rum Yönetimi’yle sağlanan ve obama-kucukson yıllarda daha da güçlenmesi amacıyla, çalıştığımız ortaklığımızın önemini biliyoruz” dedi.

 Obama mesajını, “Bölgede istikrarın sağlanması ve teröre karşı mücadele etmek için birlikte çalıştık. Bölgesel ekonomik bütünleşme için daha büyük fırsatlar yarattık ve güvenlik, ticaret ve yatırımlar alanlarında ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirmek amacıyla ortak çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde noktaladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0