DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20761031.46294%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Oğuz: Profesyonel askerlik değerlendirilebilir

Oğuz: Profesyonel askerlik değerlendirilebilir

ABONE OL
3 Mart 2020 16:24
Oğuz: Profesyonel askerlik değerlendirilebilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan güncel konuşmalarda İdlib’deki savaş, bazı sınır kapılarının kapanması, eğitim, balıkçılık, ve askerlik konuları ele alındı.

Sırasıyla YDP Milletvekili Erhan Arıklı, CTP Milletvekili Biray Hamzaoğulları, TDP Milletvekili Cemal Özyiğit ve UBP Milletvekili Zorlu Töre’nin konuşma yaptığı genel kurulda Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da eleştirileri yanıtladı.

Konuşmalar ardından Meclis bugünkü çalışmalarını tamamladı. Meclisin bir sonraki birleşimi, 9 Mart Pazartesi günü saat 10.00’da yapılacak.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, profesyonel askerliğin değerlendirilebileceğini belirterek, savunmanın hibe bir bütçe olduğuna dikkat çekti.

Oğuz, mukaveleli askerlerle ilgili 2015’te çıkan bir yasayla bazı iyileştirilmeler yapıldığını, sorunların bir nebze çözüldüğünü kaydederek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Dursun Oğuz, mukaveleli erbaş uzman asker bulunamayacak günlerin gelebileceğini çünkü ücret ve şartlarının cazip olmadığını kaydederek, buna yönelik çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Oğuz, Güven Yapı Koop ile ilgili statü farklılıklarını giderme yönünde çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

Oğuz, askerlikle ilgili Türkiye’de alternatiflerin getirildiğine işaret ederek, ülkede bunların yapılmasının maddi kaynakla mümkün olabileceğini belirtti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.