DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20718001.20805%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Olabilir mi?

Olabilir mi?

ABONE OL
8 Şubat 2021 11:14
Olabilir mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Yakın Doğu Üniversitesi, DESAM Araştırma Enstitüsü COVID-19 PCR Tanı Laboratuvarı’nda yapılan analizler sonucunda, İngiltere’den dünyaya yayılan SARS-CoV-2 virüsünün mutasyona uğramış varyantının KKTC’de de tespit edildiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından ise gözler Sağlık Bakanlığına çevrilmiş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde son dönemlerde bulaş hızının artmasında virüsün mutasyona uğramış varyantının etkili olup olmadığının açıklığa kavuşturulması beklenmişti.

Beklenen açıklama dün Sağlık Bakanı Ali Pilli tarafından bizzat geldi. Pilli, bilimsel tespiti hayati olan bu konuda “olabilir” demekle yetindi. “Güney Kıbrıs’ta mutasyonlu virüs görüldü, bizde de olabilir” diyen Pilli, Sağlık Bakanlığı’nın bugün konu ile ilgili açıklama yapacağını belirtti. Pilli, “kurallara uyalım virüs mutasyona uğramış olabilir” dedi.

Vakaların en zirve yaptığı, hastanelerde ve otellerde hastalar için yerin kalmadığı ve bulaşın inanılmaz bir hıza sahip olduğu dönemde Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin, “KKTC’de mutasyona uğramış virüs var mı” sorusuna, “olabilir” cevabı vermesi halkta büyük tepkiye neden oldu. Özel bir Üniversite’nin mutasyonlu virüsün ülkemizde tespit edildiğini açıklamasına rağmen Sağlık Bakanı’nın bilimsellikten uzak bir şekilde tahmini yorum yapması uzmanlar tarafından da sert bir dille eleştirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.