DOLAR 32,3816 -0.13%
EURO 34,7695 -0.12%
ALTIN 2.410,75-0,99
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
OLUMLU HAVA GREVLERİ SONLANDIRDI

OLUMLU HAVA GREVLERİ SONLANDIRDI

ABONE OL
2 Kasım 2020 09:38
OLUMLU HAVA GREVLERİ SONLANDIRDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na yüksek borcu olan ve bu borcunu kuruma ödemeyen kesimin önemli bir bölümü, son iki ay içerisinde borcunun önemli bir kısmını kuruma öderken, geriye kalan borç miktarını ise taksitlendirdi. EL-SEN’nin başlattığı eylem sonucunda siyasetin imtiyaz sağladığı ayrıcalıklı kesim ortadan kalkarken birçok büyük iş yeri kuruma olan yüksek miktardaki borçlarını kapamak zorunda kaldı.

Bu duruşu yüzünden kimi zaman hükümet kimi zaman da KIB-TEK Yönetim Kurulu ile karşı karşıya gelen sendika, son olarak kuruma borcu olan belediyelerin başkanları tarafından önce tehdit edilmiş ardından da mahkemeye verilmişti. Bu gelişmeler yaşanırken sendika ise kendisini tehdit edenlere karşı “herkes eşittir, adaleti sağlayacağız” diyerek tüm bölgelerde greve gitmişti.

Süreç içerisinde bazı belediye başkanlarının geri adım atması, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun sendikanın haklı hareketi noktasına gelmesi ve yeni müdür olarak atanan Gürcan Erdoğan’ın, “Kimseye ayrıcalık yok, borcu olanın elektriği kesilecek” diyerek göreve başlaması ve sendikaya bu yönde taahhüt vermesi sonrası EL-SEN’in uzun süredir devam eden grevleri askıya alınmış durumda. Kurumda gergin hava yerini olumlu havaya bırakırken, önümüzdeki süreçte kuruma yatırım yapılması için de gerekli girişimin yapılacağı öğrenildi

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.