istanbul manzara

Öztürkler: Şubat-Mart’ta kimseyi eve kapatmadan sayım yapacağız
115 okunma

Öztürkler: Şubat-Mart’ta kimseyi eve kapatmadan sayım yapacağız

ABONE OL
28 Eylül 2022 11:55
Öztürkler: Şubat-Mart’ta kimseyi eve kapatmadan sayım yapacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, BRT’ye gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Halen çalışmaları devam eden Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) projesinin önemine dikkat çeken Bakan Öztürkler, konuyu temel vizyon olarak gördüğünü söyledi.

“İstatistiki veriler sağlıklı bir şekilde elinizde yoksa bir ülkenin geleceğini planlamak doğru ve mantıklı olmuyor” diyen Öztürkler, Belediyelerle yürütülen projenin Şubat-Mart aylarında tamamlanmasının ardından, Mekansal Adres Kayıt Sistemi kullanılarak ve kimseyi eve kapatmadan, çağdaş bir nüfus sayımı yapılabileceğini açıkladı.

Yakın zamanda hayata geçecek bir diğer proje olan E-Vize ile ülkeye girişlerde kontrolün tam anlamıyla sağlanacağının altını çizen Öztürkler, 4 ayda 1500’e yakın kişinin ülke güvenliği ve kamu huzuru adına deport edildiğini anımsatarak, “ülkede kaçak olarak bulunanlar ile suça karışanlara karşı sıfır toleransla hareket etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

İçişleri Bakanı Öztürkler, “E-Vize ile sakıncalı bir kişi ülkeye gelmeden bilinecek” şeklinde konuştu.

Yeni cezaevinin hem yapısal hem de yasal açıdan hazır olduğuna da değinen Öztürkler, yeni binada ihtiyaç duyulan toplam 213 adet yeni personel için Kamu Komisyonu tarafından sınavları yapılan 100’e yakın yeni gardiyanın eğitimlerinin ardından görevlerine başlayacaklarını söyledi.

Halen Merkezi Cezaevi’nde bulunan 763 mahkumun yüzde 45’inin yabancılardan oluştuğuna işaret eden Öztürkler, Temmuz başında başlamış olan kademeli taşınma sürecinin Ekim ayı içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Bakan Öztürkler, yeni cezaevinde mahkumların topluma kazandırma projelerinin öne çıkartılacağını belirterek, koşulların sadece bina olarak değil, faaliyet, eğitim ve iyileştirme programları ile de destekleneceğini ifade etti. BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0