DOLAR 32,5858 0.3%
EURO 35,0406 0.17%
ALTIN 2.460,811,03
BITCOIN 20999350.75566%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Pile Operasyonunda Suşsuz Bulunanlar Serbest Bırakıldı

Pile Operasyonunda Suşsuz Bulunanlar Serbest Bırakıldı

ABONE OL
5 Kasım 2016 10:47
Pile Operasyonunda Suşsuz Bulunanlar Serbest Bırakıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pile’de BM gözetiminde Rum ve Türk polislerinin düzenlediği ortak operasyonda tutuklanan 6 zanlının tümü serbest bırakıldı

Nadire BAHADİ

Pile’de 2 Kasım tarihinde BM gözetiminde Türk ve Rum polislerin ortak düzenlediği operasyonda tutuklanan zanlılar hakkındaki tutukluluk süresi dün doldu. Yasa dışı kumar oynatıldığı gerekçesi ile tutuklanan İlker Ercüment, Nazım Ogan, Zehra Karabıyıklı ve Nadir Kitaplı suçla bağlantıları olmadığı tespit edilerek mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakılırken, zanlı Hüseyin Küçük Pergamalı teminata bağlanarak serbest bırakıldı. Sağlık durumu mahkeme karşısına çıkmasına elverişli olmayan Şefik Margilili ise yasal tutukluluk süresinin dolmasının ardından serbest bırakıldı.

Soruşturmaya etki etme olasılığı yok

Mahkemede ifade sunan polis memuru Hasan Derman, zanlı Hüseyin Küçükpergamalı’nın 2 Kasım 2016 tarihinde Pile’de kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, ilaç ve eczacılık yasasına aykırı harekette bulunma ve şans oyunları yasasına aykırı harekette bulunma suçlarından dolayı tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Soruşturma amaçlı polis tarafından yapılan aramada bulunarak el konulan bilgisayar ve silahlar üzerindeki incelemelerin devam ettiğini belirten Derman, zanlı Küçükpergamalı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını açıkladı. Derman yargı sürecinde mahkemede hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Pile’ye geçmesine engel yok

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, ilk etapta zanlının yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Yapılan teminat değişikliği müracaatı ile Pile’de yaşayan zanlının kimlik ve pasaport belgelerinin yeniden kendisine teslim edilmesine karar verdi. Hacımulla zanlının 20 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar verirken ayrıca KKTC vatandaşı 1 kefilin 100 bin TLnadir-kitapli-zehra-karabiyikli-2 kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

Suçsuz oldukları anlaşıldı

Operasyon esnasında tespit edilerek polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanan zanlılar İlker Ercüment, Nazım Ogan, Zehra Karabıyıklı ve Nadir Kitaplı suçsuz olduklarının anlaşılması üzerine dün yeniden mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı. Şefik Margilili ise sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine dün YDÜ Hastanesi’ne sevk edildi. Margilili’nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenilirken sağlık koşulları nedeni ile mahkeme karşısına çıkarılamadı. Margilili yasal tutukluluk süresinin dolmasının ardından serbest bırakılırken, sağlık koşullarının elvermesi halinde Şefik Margilili’nin de teminata bağlanacağını kaydetti.

kaynak: havadisnazim-ogan-1

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.