DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20679801.35701%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Polis polislik oldu!

Polis polislik oldu!

ABONE OL
13 Haziran 2019 15:57
Polis polislik oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne’de yaşanan kuyumcu soygunu sonrasında yaşanan fiyasko, ardından da İranlı kaçak bir mahkûmun ortaya attığı “polise rüşvet verdim, kaçtım” iddiası ortalığı toz duman ederken, polis teşkilatıyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’nın gündeme getirdiği 6 kişiden oluşan Surlariçi’ndeki “haraç çetesi listesi”, İçişleri Bakanlığı ile Polis Genel Müdürlüğü arasında sırra kadem bastı.

LTB’nin ortaya çıkardığı “haraç çetesiyle” ilgili listenin Polis Genel Müdürlüğü’ne verilmesine rağmen polisin hiçbir adım atmadığı ortaya çıktı. Söz konusu listede yer alan şahıslardan birinin de geçtiğimiz hafta Arasta’da yaşanan bıçaklı kavgadaki zanlılardan biri olduğunun tespit edilmesi ise konuyla ilgili ihmal iddialarını gündeme getirdi.

Harmancı, 2018 yılının ekim ayında Surlariçi esnafından haraç isteyerek, huzur kaçıran 6 kişinin listesini adresleriyle birlikte İçişleri Bakanlığı’na ilettiğini dile getirdi. İçişleri Bakanlığı ise bu listenin varlığını doğrulayarak konuyla ilgili girişim başlatılması için söz konusu listeyi Polis Genel Müdürlüğü’ne ilettiklerini açıkladı.

Polis Genel Müdürlüğü ise söz konusu listenin kendilerine iletilmediğini söylemekle yetinirken, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, yaklaşık 1 yıl önce hazırlanan listede yer alan 6 kişiden birisinin, geçtiğimiz hafta Arasta bölgesinde yaşanan bıçaklı kavgaya karışan ve tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilen zanlılardan birisi olduğunu belirtti.

Harmancı’nın bu yöndeki açıklaması, ihmal iddialarını da gündeme getirdi. Açıklama sonrası, LTB’nin yaklaşık 1 yıl önce ortaya çıkardığı haraç çetesiyle ilgili Polis Genel Müdürlüğü’nün duyarsız kaldığı ve polis tarafından önlem alınmadığı bu nedenle de Arasta’daki huzursuzluğun arttığı eleştirilerine de neden oldu.

Harmancı: Tıkanıklık giderilmeli
Konuyla ilgili olarak dün yeni bir açıklama yapan Harmancı, 2018 yılının Ekim ayında Surlariçi bölgesindeki işletmelere rahatsızlık verdiği tespit edilen 6 kişilik şüpheli listesini adresleriyle birlikte İçişleri Bakanı’na ulaştırdıklarını yineledi. Harmancı, “O listeden 1 kişi şu anda yaşanan son olaydan dolayı tutuklu yargılanıyor. Ayrıca bölgedeki işletmeler aracılığı ile yaşanan sorunlar Başbakanlık Müsteşarı ve güvenlik müşavirine iletilmiştir” diyerek, olayın nerede tıkandığının ortaya çıkmasının oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

PGM’den yalanlama
Harmancı, son dönemlerde Lefkoşa’da artan şiddet olaylarının yanı sıra Surlariçi bölgesi özelinde yaşanan çeteleşme ve haraç olaylarıyla ilgili LTB tarafından atılan adımların hasıraltı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Harmancı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile Surlariçi bölgesinde yaşanan bıçaklı kavga olayına küçük resimden bakılmaması gerektiğini, söz konusu olayın ülke genelinde yaşanan mafyalaşma ve gece kulüplerinde yaşanan rant kavgalarının genele yansıması olduğunu vurgulamıştı.

Harmancı’nın açıklamaları, İçişleri Bakanlığı tarafından da doğrulanarak, söz konusu listenin Polis Genel Müdürlüğü’ne iletildiği belirtilmişti. Polis Genel Müdürlüğü ise kendilerine böyle bir listenin verilmediğini açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.