DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
RUMLARA BAYRAK DERSİ

RUMLARA BAYRAK DERSİ

ABONE OL
25 Kasım 2019 17:29
RUMLARA BAYRAK DERSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rumların KKTC bayrağı yakmasına tepkiler büyürken, Salih Alaminyolu ve Nidai Saliş ders niteliğinde video hazırlayarak, Rumların yaptığı yanlışı insanlık dersi vererek anlattılar.
Bilindiği üzere Güney Kıbrıs’ta ELAM örgütüne mensup Rumlar, KKTC’nin kuruluş yıldönümünde KKTC bayrağı yakarak kin ve nefretlerini bir kez daha kustular. Yaşanılan bu olay ülke genelinde büyük tepki toplarken, iki ülke arasında iplerin gerilmesine de neden oldu.
Ülkemiz sakinlerinde Salih Alaminyolu ve Nidai Saliş bir video hazırlayarak, deyim yerindeyse insanlık dersi verdi. Alaminyolu ve Saliş hazırladıkları parodide çamura bulanmış Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı buldular, Rumların yaptığı gibi yakmak yerine bayrağın üzerindeki çamuru temizleyip uygun bir yere bıraktılar.
Senaryoya göre ikili ovada bir şey ararken Çamura bulanmış Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı buldular. O esnada ellerinde küçük bir pet şişe belirdi, izleyici bunun yanıcı madde olduğunu zannederken, bayrağı temizlemeye başladıklarınsa su olduğu anlaşıldı. Sonrasında düzenli bir şekilde katlayıp uygun bir yere bırakarak, ne olursa olsun bir milletin sembolünün ayaklar altına alınmayacağı mesajını verdiler. Aynı zamanda Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ayağına serilen Yunan bayrağını kaldırdığı görüntü de paylaşılarak, bizlerin bu terbiyeyi Atalarımızdan aldığımız vurgusunu yaptılar.
YANLIŞA YANLIŞLA CEVAP VERİLMEDİ
Yapılan bu parodiyle, Kıbrıs Türk halkının ne kadar saygılı olduğunu bir kez daha gösteren ikili büyük alkış topladı. Kıbrıs Türk halkının ne olursa olsun bir ulusun sembolüne saygılı olduğu bu video ile tarihe bir kez daha geçmiş oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.