DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056300-1.01887%
Lefkoşa
°

04:21

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Sağlık Bakanı Ali Pilli Girne ve Lefkoşa Bu Akşam Kapanıcak

Sağlık Bakanı Ali Pilli Girne ve Lefkoşa Bu Akşam Kapanıcak

ABONE OL
26 Ocak 2021 12:06
Sağlık Bakanı Ali Pilli Girne ve Lefkoşa Bu Akşam Kapanıcak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanlı Ali Pilli, BRT’de katıldığı Manşet+ programında bu geceden itibaren Lefkoşa ve Girne’de ‘tam kapanmaya’ gidileceğini söyledi. Pilli, detayların Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından ilerleyen saatlerde açıklanacağını da ifade etti.

Bakan Pilli yaptığı açıklamada Üst Kurulun aldığı kararların bu gün yeniden değerlendirileceğini kararların en kısa sürede açıklanacağını söyledi.

Bakan Pilli’nin açıklaması şöyle:

Kapanmalarla ilgili gün içinde açıklama yapılacak. Girne ve Lefkoşa’ya giriş çıkışlar olmayacaktır. Acil durumlarda geçişlere izin verilecektir. Diğer bölgelerde yaşayanlar da kapanmış gibi hareket etmelidir. Aile ve komşu ziyareti yapılmamalı. Mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmasın. Süratle taramalar yapılacak. Herkes izole olacağı için bulaş duracaktır, vakalar ve temaslılar tespit edilecektir. Sağlık çalışanlarının iş yükü bu bölgelerde artacaktır. Girne’de bir doktor koronavirüs oldu. Temaslı hemşireler karantinaya alındı. Başka bölgelerden takviye ediliyor. Sağlık hizmeti verilmeye devam ediliyor. Lefkoşa’daki karantinadaki hemşirelerin karantinası bitti göreve dönüyorlar. Girne ve Lefkoşa’da yaşayıp başka bölgelerde yaşayanlar işe gidemeyecek. Özel izin alınacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.