DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20731490.9095%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Sahte Kimlikle Para çektiler teminatla serbest kaldılar

Sahte Kimlikle Para çektiler teminatla serbest kaldılar

ABONE OL
3 Temmuz 2019 09:46
Sahte Kimlikle Para çektiler teminatla serbest kaldılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

[responsivevoice voice=”Turkish Female” buttontext=”sesli dinle”]

Olivia Menewa’nın hesabının bulunduğu bankanın İskele ve Güzelyurt şubelerinden sahtekarlıkla para çeken Darlin Tchoffo Kuete ile Angelista Charama dün mahkeme tarafından teminata bağlandı

İskele ve Güzelyurt’ta Olivia Menewa’nın kimliğine bürünerek sahtekarlıkla banka hesabından toplam 1800 Dolar ile 1100 Euro çeken Darlin Tchoffo Kuete ile Angelista Charama aleyhindeki soruşturma tamamlandı. “Sahte belge düzenlemek”, “Sahtelenmiş belgeyi tedavüle sürmek”, “Sirkat”, “Bir belgede adı geçenin kimliğine bürünmek”, “Sahtekarlıkla para temini” suçlarıyla ilgili olarak dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Menewa’nın kimliğine büründüler

Olayı soruşturan polis memuru, zanlı Darlin Tchoffo Kuete ile Angelista Charama’nın 23 Ocak 2019’da Olivia Menewa’nın, Mağusa Şubesi’nde hesabı bulunan özel bir bankanın İskele şubesine giderek, kendini Olivia Menewa olarak tanıttı.

Polis memuru Olivia Menewa’nın daha önceden cep telefonuyla çekilmiş pasaport resmini banka memuruna göstererek kendini oymuş gibi gösteren zanlı sahtekarlıkla hesaptan 1500 Dolar ve 800 Euro nakit parayı çaldığını kaydetti.

Güzelyurt’ta da aynı oyunu yaptılar

Olayın 30 Ocak 2019 tarihinde polise rapor edildiğini belirten tahkikat memuru, zanlıların 31 Ocak 2019 tarihinde tespit edilerek tutuklandıklarını söyledi. Tahkikat memuru, yürütülen tahkikat kapsamında zanlıların 24 Ocak 2019 tarihinde aynı bankanın Güzelyurt Terminal Şubesi’nde de işlemleri yaparak yine Olivia Menewa’nın hesabından 300 dolar ve 300 Euro çekerek ayni suçları işlediklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını ifade eden tahkikat memuru, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar

İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Dilşah Karayel, zanlı Darlin Tchoffo Kuete ile Angelista Charama’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 5’er bin TL nakdi teminat ödemelerine, zanlıların 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmelerine ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.

[/responsivevoice]

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.