DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20669631.19259%
Lefkoşa
°

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Sahtekar Hakan Görer’e Tam 6 Yıl.!

Sahtekar Hakan Görer’e Tam 6 Yıl.!

ABONE OL
1 Mart 2017 10:15
Sahtekar Hakan Görer’e Tam 6 Yıl.!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne’de kendilerine ait olmayan kredi kartı bilgileriyle, mail-order sistemini kullanarak sahtekârlıkla 88 bin 550 TL temin etmekle suçlanan Hakan Görer, 6 yıl hapse mahkum edildi

Girne’de 2016 Ağustos ayında, bir kuyumcu dükkânındaki pos cihazından, çalıntı kredi kartı bilgileriyle, mail-order sistemini kullanarak sahtekârlıkla 88 bin 550 TL temin edilmesiyle ilgili sanıklardan biri olan ve aleyhindeki 35 suçlamayı da kabul eden Hakan Görer, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün 6 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Kredi kartlarının kullanıldığı kuyumcu dükkânının sahibi olan Hüseyin Aksay ise aleyhine getirilen davaların hiçbirini kabul etmediği için, duruşmalarına başlanılmak üzere dava dosyası ayrıldı. Aksay’ın aleyhindeki suçlarla ilgili davanın duruşmalarına ileriki bir tarihte başlanacak.

Görer, 35 davadan mahkum edildi

Melek Esendağlı başkanlığında Yargıç Seran Bensen ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın dünkü karar oturumunda, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Egemen Metay ve sanık avukatı Ayşe Öztabay hazır bulundu.

Heyet adına kararı okuyan Başkan Melek Esendağlı, sanık Hakan Görer’in “sahte belge mail-order form düzenleme”, “ tedavüle sürme”, “yasaya aykırı sahte belge mail-order form düzenleme”, “sahetkârlıkla para temini”, “başkasının kimliğine bürünme” suçları başta olmak üzere toplam 35 davadan itham edilip tüm suçları kabul ettiğinin altını çizdi.

Başkan Melek Esendağlı, sanığın ilk günden suçunu kabul ettiğine ve polise yardımcı olup adaletin erken tecellisine yardımcı olduğuna dikkat çekerek, bu durumun sanığın lehine bir durum olduğunu kaydetti.

Sanıkla ilgili lehte ve aleyhte olan tüm hususları değerlendirdiklerini kaydeden Başkan Esendağlı, sanığın kişisel durumundan önce kamu menfaatinin önemli olduğuna vurgu yaptı. Esendağlı son olarak sanığı aleyhine getirilen tüm davalardan suçlu bularak 6 yıl hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Olay nasıl olmuştu?

Olay, 18 Ağustos 2016 tarihinde Hüseyin Aksay’a ait Girne’deki kuyumcu dükkânında, çalıntı ya da kayıp olan kredi kartlarıyla işlem yapıldığı yönünde bir ihbarın polise bildirilmesiyle ortaya çıktı. Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Şube ekipleri, işyerinde yaptığı incelemede, Aksay’a ait dükkânda, Hakan Görer’in, mail-order sistemiyle 88 bin 550 TL tutarında toplam 7 işlem yaptığını belirlemişti.

Söz konusu işyerinden, Aksay’ın, mail-order sistemiyle yaptığı çekimlerle ilgili belgeleri temin eden Mali Şube ekipleri, Hakan Görer’in telefon dökümlerinde yapılan incelemeler sonucunda Hüseyin Aksay’ı da tutuklanmıştı.

40 çekim denendi 7’si başarılı oldu

Mali polis, Aksay’a ait işletmeden alınan post cihazlarında yapılan incelemede, 6-18 Ağustos 2016 tarihleri arasında mail-order sistemiyle, 691 bin 069 Türk Liralık toplam 40 çekim denendiğini, bunlardan 88 bin 550 Türk Liralık 7 çekimin başarılı olduğunu, 33’ünün ise başarısız olduğunu tespit etmişti.

Mali Polis ayrıca, post cihazlarının slip kayıtlarında, kayıp kart, karta el koyun, çalıntı kart gibi belgeler çıktığını da tespit etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.