istanbul manzara

Samsung’dan çip krizine karşı somut adım!
95 okunma

Samsung’dan çip krizine karşı somut adım!

ABONE OL
25 Kasım 2022 16:00
Samsung’dan çip krizine karşı somut adım!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Coronavirüs salgınının tüm dünyada baş göstermesiyle birlikte okullar çevrim içi eğitime geçerken ofis çalışanları da eve taşındı. Bu durumun sonucunda tablet, bilgisayar ve hatta otomobil pazarında talep artışı gerçekleşti. Talep artışından dolayı teknoloji şirketleri arza yetişemeyerek çip sorunuyla karşı karşıya kaldı. Samsung, çip krizinin çözülmesi için araştırma merkezi kurmaya hazırlanıyor. İşte detaylar..

Samsung, araştırma merkezi kurarak çip krizi ile mücadele edecek!

Çip sorunuyla mücadele etmek adına Samsung, önümüzdeki ay bir araştırma merkezi kuracak. Bu araştırma merkezi, çip pazarını analiz ederken ek olarak yeni yatırım yollarını da araştıracak.

Samsung, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde çip pazarındaki liderliğini Intel’e kaptırdı. Ayrıca ek olarak Coronavirüs salgını nedeniyle yine üçüncü çeyrekte yüzde 14 yıllık gelir kaybında düşüş yaşadı. Tüm bunların devamı olarak Samsung başkanı, gelecek yıl için bu sorunda düzelme olmayacağını açıkladı.


AB, Çin’e kafa tutuyor! 46 milyar dolarlık çip yatırımı

AB, Çin’e kafa tutuyor! 46 milyar dolarlık çip yatırımı

Avrupa Birliği çip krizine çözüm üretmek istiyor. AB Komisyonu, 46 milyar dolarlık yatırımla 27 ülkede üretim başlatacak.

Samsung ek olarak bunun dışında yeni teknolojiler dışında üretim kapasitesini artırarak bir daha yarı iletken sıkıntısı yaşamamak istiyor. Şirket, 2027 yılı ile birlikte gelişmiş çip üretme kapasitesini 2022 yılına göre üç katından daha fazla artıma hedefinde. Güney Koreli üretici, hâli hazırda Güney Kore ve ABD’deki tesislerine ek olarak Teksas’ta faaliyet gösterecek yeni bir fabrika kurmayı planlıyor.

Tüm bunlar dışında Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’e bağlılığını azaltmak için yatırım yapacak. Avrupa Komisyonu’nda imzalanan son anlaşmaya göre 27 ülkeye, çip üretimini finanse etmek için 46,6 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Konuyu özetlemek gerekirse sadece Samsung gibi dev teknoloji şirketleri değil ülkeler de çip kriziyle mücadele etmek için dev yatırımlar yapıyor. Çünkü bu kriz; telefon, tablet, araba ve diğer birçok elektroniğin üretimini oldukça olumsuz etkiledi. Yani krizden bütün dünya etkilenmiş durumda.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Samsung’un kuracağı araştırma merkezi, çip kriziyle mücadele etmede etkili olacak mı? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0