DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20731490.9095%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Saner: Akıncı 5 yıllık görevinde başarısız oldu

Saner: Akıncı 5 yıllık görevinde başarısız oldu

ABONE OL
16 Ekim 2020 09:28
Saner: Akıncı 5 yıllık görevinde başarısız oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Genel Sekreteri Ersan Saner, UBP Cumhurbaşkanı Adayı Genel Başkan ve Başbakan Ersin Tatar’ı temsilen, BRT’den Halka Seslendi.

İkinci turda, seçime katılımın artacağına inandıklarını belirten Saner, halka sandığa gidip iradeyi güçlü bir şekilde yansıtma çağrısı yaptı.

Saner, “ Oyunuzu kullanarak, Kıbrıs Türk Halkının haklarına sahip çıkmakta kararlı olduğunuzu ortaya koyunuz dedi.

Akıncı’nın 5 yıllık görevinde başarısız olduğuna işaret eden Saner, Akıncı’nın 4 boyutlu siyaset vizyonunu hatırlattı.

Akıncı’nın özellikle Kıbrıs konusunda çok iddialı olduğunu hatırlatan Saner, “ Hatta o kadar iddialı idi ki 3-5 ay içerisinde Kıbrıs konusunu çözeceğini iddia etmişti. Sayın Akıncı kapsamlı çözüm uğraşlarının yanı sıra, paralel bir süreçte, her iki toplumun günlük yaşamına katkı yapacak çeşitli güven artırıcı önlemlerin uygulanmasına özel önem verecekti. Bu kapsamda, Kapalı Maraş bölgesinin BM gözetiminde yerleşime açılması ve bu açılışa eş zamanlı olarak Kıbrıslı Türklerin, ticaret ve turizm alanında yaşadıkları dar boğazların aşılması için Mağusa Limanı ve Ercan Havaalanının kullanılabilmesinin yollarını bulacaktı. İkisini de yapamadı. Başaramadı” dedi.

Kıbrıs konusundaki kapsamlı müzakereler sürecinin, 2017 yılının Temmuz ayında Crans Montana’da Sayın Akıncı’nın garantiler ve toprak konusunda vermemesi gereken tavizleri vermesine rağmen başarısızlıkla çöktüğüne işaret eden Ersan Saner, Maraş konusu paralel olarak ele alınamadı. Bırakınız Marasin açılmasını Maraş konusunu gündemine bile alamadı. Sayın Akıncı görev süresinin yarısından fazlasında , yani son üç yılda hep Rum lider Anastasidis’in ne istediğini anlamaya çalıştı” şeklinde konuştu.

Rum Lider Anastasiadis’in, egemen eşitlik temelinde bir anlaşma istemediğini, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamını kabul etmediğini, Hidrokarbon kaynakları konusunda söz hakkı vermediğine işaret eden Saner, Rumlar’ın, Kıbrıslı Türklerle hicbir şey paylaşmak istemediğine vurgu yaptı.

Rum Tarafının, Türkiye’nin buradaki askeri varlığı ile etkin garantörlüğünü sıfırlamayı amaçladığını belirten Saner, Maraş, Güzelyurt, Karpaz ve pek çok yerleşim birimi ile toprağın talep edildiğini vurguladı.

Akıncı’nın iç konularda da yetersiz ve duyarsız kaldığını ifade eden Saner, şöyle devam etti:

Toplumsal Konulara Duyarlılık gösterecekti. Partilerin içi ile değil, toplumun içi ile ilgilenecekti. Uzman raporları ile hükümete öncülük edecekti. Kamu Hizmeti Komisyonu demokratikleşecekti. Yolsuzluklarla ilgilenmek boynunun borcu olacaktı. Cumhurbaşkanlığı uzman raporlarını bu donemde maalesef göremedik. Kamu Hizmeti Komisyonu’nda hicbir değişiklik olmadı. Yolsuzluklarla hiç alakadar olmadı.

Akıncı’nın bir diğer önemli iddiasının da Türkiye ile ilişkileri geliştirmek olduğunu hatırlatan Saner, “ Çatışmacı değil uzlaşmacı olacaktı. Türkiye ile Anavatan –Yavruvatan ilişkisinden çıkılacak iki kardeş ülke olacaktık. Yapamadı. Tam tersi oldu. Sayın Akıncı Türkiye ile hem çatıştı hem de uzlaşmacı olamadı. Türkiye-KKTC Cumhurbaşkanlığı ilişkileri nerdeyse kopma noktasına geldi. Çünkü, Sayın Akıncı, Türkiye’nin çok hassas olduğu konularda gereken diyalogu sağlayamadı. Bunları düzeltme gereğini duyacağına tam aksine üstüne gitti” dedi

Akıncı’nın bağımsız ve tarafsız Cumhurbaşkanı da olamadığını belirten Saner, Cumhurbaşkanlığı’nda tamamen kendi siyasi görüşüne yakın kişilerden oluşan bir kadro ile çalıştığına vurgu yaptı

Ersin Tatar’ın seçildikten sonra yapacaklarını da anlatan Saner şöyle konuştu:

Öncelikle Sayın Tatar seçilir seçilmez, BM başta olmak üzere ilgili uluslararası kuruluşlara, BM Güvenlik Konseyi üyelerine KIBRIS TURK HALKININ TUTUMUNU ANLATACAKTIR. Bazilarinin iddia etiigi gibi Çözümden, masadan kaçmayacak, tam aksine her yerde ve her koşulda egemenliğimizi, iki devletli çözümün en doğru çözüm olduğunu savuncağız. Türkiye ile çok yakın çalışarak nasıl bir yol izleyeceğimizi belirleyeceğiz. BİZ TÜRKİYE’NİN KIBRIS KONUSUNDA ne OLABİLECEĞİNİN GÖRÜLMESİ İÇİN 5 ARTI 1 GAYRİ RESMİ TOPLANTI YAPILSIN ÖNERİSİNE DESTEK VERİYORUZ… TÜRKİYE GİBİ BİZ DE ORAYA FEDERASYON GÖRÜŞMEYE DEĞİL, RUM KOMŞULARIMIZIN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜ GÖRÜŞMEYE HAZIR OLUP OLMADIKLARINI GÖRMEYE GİDECEĞİZ…BU KONUDA DA TÜRKİYE İLE HEM FİKRİZ.. Görüşmeleri reddeden , kaçan taraf asla olmayacağız , haklarımızı asla teslim etmeyeceğiz. Ama görüşme sürecine bağımlı kalmayacağız. SON OYUNU BM nezdinde tamamlayip bu konuda cozume ulasamadigimiz taktirde, ASLA görüşme sürecine bağımlı kalmayacağız. YENİ BİR GELECEĞE YÜRÜMEK İÇİN TANINMAYA AĞIRLIK VERECEĞİZ.. İNANIYORUZ Kİ EKONOMİMİZ GÜÇLENECEK, GÜÇLÜ TÜRKİYE’nin desteği ILE BİZ TANINACAĞIZ….

Türkiye ve hükümetle ilişkilere büyük değer ve önem vereceklerini belirten Saner, TÜRKİYE BİZİM EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ… BİZİ TANIYAN TEK ÜLKE.. GÜVENLİĞİMİZ TAMAMEN ONA BAĞLI… BÜYÜK PROJELERİMİZİ HEP Anavatanla birlikte Anavatanımızın katkıları ile gerçekleştiriyoruz.

SU PROJESİ.. PANDEMİ HASTANESİ.. YOLLAR.. ELEKTRİK SANTRALİ.. GÖLETLER ve daha sayamayacağım birçok alt yapı yatirimlari…. KKTC güçlü kılınması icin gerçekleştirilmiş bu tip projeleri Anavatan TC destegi ile uygulamaya devam edecek.

Kıbrıs Türk Halkı’nın yeni secilecek liderini yakinen tanımakta olduğuna işaret eden Ersan Saner, Ersin Tatar’ın HERKESLE DİYALOĞU OLAN HERKESİ KUCAKLAYABİLEN, HALKIN İÇİNDEN ve HALKIN ICINDE olan HALKIN ÇIKARLARI NE GEREKTİRİYORSA ONU YAPAN bir kisi olduğuna işaret etti

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.