istanbul manzara

Sapığın avukatlığını kimse üstlenmedi
303 okunma

Sapığın avukatlığını kimse üstlenmedi

ABONE OL
8 Ekim 2016 12:42
Sapığın avukatlığını kimse üstlenmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lefkoşa’daki ‘5 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz’ olayının 15 yaşındaki zanlısı, anne ve babasının da hazır olduğu duruşmada dün mahkemeye çıkarıldı.

Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde 24 Haziran’da saat 18.00 sıralarında, beş yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği ileri sürülen 15 yaşındaki İ. E., dün mesai bitiminde güvenlik önlemleri altında Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı Doğa Tokay hazır bulundu.  Reynar, zanlı İ. E.’nin, davada hazır olan anne ve babasına avukat tutup, tutmayacaklarını sordu.

Zanlının babası, “Avukat tutmak için girişim yaptık ama kimse oğlumuzun avukatlığını üstlenmek istemedi” dedi.  Mahkeme, bu konuda girişim yapılacağını belirtti.

Bir babanın haykırışı

Cinsel saldırıya uğrayan 5 yaşındaki çocuğun babası ve ailesi de ilk kez mahkemeye geldi. Zanlıyı gören aile, sinir krizi geçirdi.

Zanlı mahkeme avlusundan duruşma salonuna getirilirken öfkelenen baba, “Benim 5 yaşındaki çocuğum senin şerefsizliğinin yüzünden haftanın üç günü psikiyatr’a gidiyor. Her aktivitenin ardından psikiyatra götürüyorum” dedi ve ağır ifadeler kullandı.  Tecavüze uğrayan çocuğun bir başka yakını ise, “Kurtuldun sanma. Dünyanın neresine gidersen git seni bulacağız” diyerek zanlıya tepki gösterdi.

Sosyal tahkikat raporu hazırlanacak

Kapalı yapılan duruşmada savcı Doğa Tokay, zanlı adına hazırlanacak sosyal tahkikat raporunun, sosyal hizmetler memurunun hastanede yatılı tedavi görmesinden dolayı hazırlanamadığını beyan etti.

Savcı Tokay, sosyal tahkikat raporunun hazırlanabilmesi için davanın ertelenmesini talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, çocuk zanlı İ. E.’nin anne- babası, sosyal tahkikat raporu ve tahkikat memurunun hazır olması için davayı 12 Ekim’e erteledi.

Çocuk alt mahkemede yargılanacak

İ. E.’nin, “16 yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz”, “Vahim zarar” ve “Yasal vasisinden izinsiz alıkoyma” suçlamaları başta olmak üzere aleyhine 11 dava getirildiği öğrenildi.

İ. E.’nin çocuk olması nedeniyle alt mahkemede yargılanacağı bilgisine ulaşıldı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0