DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20669631.19259%
Lefkoşa
°

16:56

İKİNDİYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Serdarlı’da İlk Covid-19 Vakası Görüldü

Serdarlı’da İlk Covid-19 Vakası Görüldü

ABONE OL
4 Şubat 2021 16:16
Serdarlı’da İlk Covid-19 Vakası Görüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazimağusa’ya bağlı Mesarya köylerinden Serdarlı’da da corona virüs vakasına rastlandı.

Bugüne kadar vaka görülmeyen serdarlı’da Köy sakinlerinden bir kişinin dün gece covid-19 sonucunun pozitif olduğu öğrenildi.

Haber köy içerisinde büyük tedirginlik yarattı.. İki çocuğu olan pozitif vakanın anne ve babasıyla birlikte yaşadığı öğrenildi.

Pozitif kişinin eski eşinin Girne’de yaşadığı ve virüsün Girne’den bulaşmış olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Temas takip ekiplerinin gerekli çalışmayı başlattığı bildirilirken, çok sayıda temaslı olabileceği öğrenildi

Bugüne kadar vaka görülmeyen köylerden biri olan Gazimağusa’ya bağlı Mesarya köylerinden Serdarlı’da da corona virüs vakasına rastlandı.

Köy sakinlerinden bir kişinin salı günü testinin sonucunun pozitif olduğu öğrenildi. Temaslı olduğu için kendini daha önceden izole eden ve ne ailesiyle ne de köy içerisinde biri ile teması bulunmayan pozitif vakanın virüsü nereden aldığı bilinmiyor.

Girne bölgesinde pazarlamacılık yapan kişinin iş sırasında bu virüsü aldığı düşünülüyor

Başkan Kasım: Temaslısı yok
Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım da konuyla ilgili bilgilendirme yaptı. Açıklama şu şekilde:
Başkanımız Halil Kasım’ın bölge vatandaşlarımıza yapmış olduğu çağrıda mecbur kalmadıktan sonra kimsenin evden çıkmamaları konusunda ve belediye personelerimizin 24 saat kesintisiz denetimlerinin sürdürdüğünü siz değerli bölge halkımızla paylaşmıştık.

Bugün sabahleyin basın organlarının programlarında belirtmiş olduğu gibi serdarlı köyümüzde bir vakanın olduğu konusunda açıklamalarda bulunmuşlardır. Gün içerisinde Sağlık Bakanlığı covid -19 merkezinden belediyemize vermiş olduğu bilgide ;
Serdarlı köyümüzde bir vakanın tesbit edildiği ve bu vatandaşımızın çalıştığı iş yerinde daha önceden temaslılar listesinde olduğunu ve karantinaya alınarak, 29 /01/2021 tarihine yapılan ilk test sonucunun negatif olarak çıktığını ve daha sonra 2/02/2021 tarihinde yapılan ikinci test sonucunun ise pozitif çıktığının bilgisini almış bulunmaktayız. Pozitif çıkan vatandaşımızın ve Sağlık Bakanlığımızın bizlere vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda hiç bir temaslısının olmadığı tesbit edilmiş, vatandaşımız hemen karantinaya alınmıştır. Tüm Bölge Halkımıza saygı ile duyrulur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.