DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2058260-0.84298%
Lefkoşa
°

04:21

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Şeyh Nazım Kıbrısi, ”6 Yıl Önce” Türkiyede’ki Sistemin Değişeceğini Söylemişti!
  • Kibris Web Haber
  • Gündem
  • Şeyh Nazım Kıbrısi, ”6 Yıl Önce” Türkiyede’ki Sistemin Değişeceğini Söylemişti!

Şeyh Nazım Kıbrısi, ”6 Yıl Önce” Türkiyede’ki Sistemin Değişeceğini Söylemişti!

ABONE OL
11 Nisan 2017 23:10
Şeyh Nazım Kıbrısi, ”6 Yıl Önce” Türkiyede’ki Sistemin Değişeceğini Söylemişti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
  • 6 yıl önce ”Recep” dedi ve şimdi…

Nakşibendi Şeyhi Nazım Kıbrısi Bugünleri Yıllar Öncesinden Bildi! 

Nakşibendi Şeyhi Nazım Kıbrısi’nin 2 Şubat 2011’de Başkanlık Sistemi Hakkında Çarpıcı Açıklamalar Yaptığı Ortaya Çıktı!

Konuşmasında, Recep ayında seçim olacağı tahmininde bulunan ve “Türkiye’de sistem değişecek” diyen Kıbrısi yıllar öncesinden içerisinde bulunduğumuz günleri tahmin etti.

https://www.youtube.com/watch?v=5hLsMrutQQ8

Cihad Han masajında, “Şeyh Nazım Hz. 6 sene evvel verdiği sohbette bir Recep ayında seçim olacak Türkiye’de sistem değişecek diyor! Referandum Recep ayında…” ifadelerine yer verdi.

            Şeyh Nazım Kıbrısi o sohbetinde şu açıklamalarda bulunuyor;

“Bu seçim sistemi büsbütün kalkacaktır. Türkiye’de tek kişinin hükümranlığı mevzz bahis olacak, buna “başkanlık sistemi” derler…

Yani her türlü bu milletin menfaatine uyan ne varsa o meydana çıkar; ne kadar milletin dini İslam aleyhinde tuzakları, hileleri varsa birden kaybolur.

Çünkü bu milleti kurtaracağız inşallah, bunların yalanlarından, ne yapmak istedilerse bu millete onları açıklayacak adamlar çok yetişiyor şimdi.

Zulüm devam etmez. Çok şeyler var ama milletin hiçbirinden haberi yok.”

* ŞEYH NAZIM KIBRISÎ KİMDİR?

Nâzım Kıbrısî, Şeyh Nâzım veya Nâzım El-Hakkânî (d. 21 Nisan 1922 – ö. 7 Mayıs 2014), ismi Mehmet Nâzım Âdil olan mutasavvıf ve Nakşibendi Tarikatı şeyhi.

Nazım Adil Kıbrıs’ın Larnaka şehrinde dünyaya geldi. KKTC’de tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde kronik karaciğer yetmezliği nedeniyle 7 Mayıs 2014, TSİ 13.30’da hayatını 92 yaşında kaybetmiştir.

Soyu, anne tarafından Kaytazzâde Mehmet Nâzım Efendi ile Mevlevî tarîkatı kurucusu Mevlânâ Celâleddîn Rûmî’ye, baba tarafından Kâdirî tarîkatı kurucusu Abdülkâdir Geylânî’ye dayanır.

jhgvghv

1940’larda İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesinde okudu. İstanbul’da bulunduğu dönem içerisinde Nakşibendi şeyhi Süleyman Erzurumi’ye bağlandı. Bir müddet kendini yetiştirdikten sonra şeyhinin izni ve işareti ile Şam’a gidip Şeyh Abdullah Dağıstani’ye bağlandı ve onun mânevi terbiyesine girdi.

Şeyh Abdullah Dağıstani’nin emri ile insanlar arasında tasavvuf öğretisini yaymaya başladı.

1973’te şeyhinin Darul Beka’ya intikali ardından yerine geçti, Londra başta olmak üzere yurt dışı seyahatlerine başladı. Dünyanın birçok yerini gezip insanları müslümanlığa davet ederek cami, dergah ve vakıf açtı. 2011’de oğlu Şeyh Mehmet Adil Efendi’nin, halifesi olarak kendi yerine geçip, silsileyi devam ettireceğini ilan etti.

1941’deki Hacı Emine Hanım ile olan evliliğinden dört çocuğu bulunmaktadır. Türkçe, Arapça, Farsça, İngilizce, Kıbrıs Rumcası ve biraz Kürtçe ile Almanca olmak üzere birçok dil bilmekteydi. Lefke’de yaşamakta iken dünyanın pek çok ülkesinden müridleri ziyaretine gitmekteydi. Dergaha gömüldüğünden makamına da ziyaretçiler gitmektedir.

Akciğer ve böbrek yetmezliği teşhisiyle Yakın Doğu Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören 92 yaşındaki Şeyh Nazım Kıbrisi, 7 Mayıs 2014, Çarşamba günü yaşamını yitirdi.

– Arapça Ezan

Ezanın Arapça lafzı ile okunmasının yasak olduğu dönemde Kıbrıs’a geri geldiği ilk gün şerefeye çıkıp ezanı Arapça lafzı ile okumuş ve bunun üzerine bir hafta hapis yatmıştır.

Serbest bırakılınca Lefkoşa’nın en büyük camii Selimiye’nin şerefesine çıkıp tekrar Arapça lafız ile ezan okumuş, bunun üzerine kendisine dava açılmıştır. Davayı beklerken Lefkoşa’nın köylerini gezip Arapça lafız ile ezan okumaya devam etmiştir.

Hakkında 114 dava aynı zaman diliminde açılmış ve 100 yılı aşan süre mahkûmiyeti gündeme gelmiştir. Davaların okunma gününe yakın, Adnan Menderes döneminde, TBMM’nin ezanın Arapça lafız ile okunmasını serbest bırakması üzere hakkındaki davalar düşmüştür.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.