istanbul manzara

Silah Alışverişine Polis Baskını
277 okunma

Silah Alışverişine Polis Baskını

ABONE OL
18 Eylül 2016 18:54
Silah Alışverişine Polis Baskını
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Silah Alışverişine Polis Baskını
Polis aldığı bir ihbarı değerlendirerek Murat Şengün ile Mustafa Baykara’yı Girne’de tabanca alışverişi yaparken suçüstü yakaladı. Otların arasına gizlenen tabanca ile mermi dolu şarjöre el konuldu

Nadire BAHADİ

Girne’de kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde alışverişi polis operasyonuna takıldı. Girne Alsancak Çevre Yolu üst geçit bölgesinde silah alışverişi yapılacağı yönünde ihbar alan polis operasyon düzenledi. Olay mahalinde buluştukları sırada suçüstü tespit edilen Murat Şengün ile Mustafa Baykara tutuklandı. Zanlılar dün Girne Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşına çıkarıldı. Mahkeme, Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarruf ve taşıma suçlaması ile haklarında soruşturma başlatılan zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. Otların içine gizlenmiş şekilde bulunan tabanca ve içersinde canlı mermi bulunan şarjöre ise polis tarafından el konuldu.

Suçüstü yakalandılar

Girne Kaza Mahkemesi’nde çıkarılan zanlılar hakkında ifade sunan polis memuru Hüseyin Tosun, 16 Eylül 2016 tarihinde alınan bir bilgide Mustafa Baykara’nın Girne Alsancak Çevre Yolu üst geçit bölgesinde kanunsuz ateşli silah satışı yapacağının öğrenildiğini söyledi. Bir polis ekibi tarafından düzenlenen operasyonla zanlıların saat 23:30’da buluştukları sırada tespit edildiğini söyleyen Tosun, zanlıların üzerlerinde, araçlarında ve olay mahalinde yaptığı arama sırasında araç yakınlarında otlar içerisinde gizlenmiş 1 adet tabanca ve tabancanın üzerinde takılı vaziyette içerisinde canlı mermi bulunan 1 adet şarjörün bulunarak emare alındığını açıkladı.

Bağlantısı bulunan şahıslar olabilir

Mahkemede ifade sunan polis memuru Hüseyin Tosun olay ilgili soruşturmanın yeni başladığını ifade ederek kayıp emarelerin olduğunun düşünüldüğünü ve kamera görüntülerinin incelenmesi gerektiğini kaydetti. Suçla bağlantısı olduğu düşünülen şahısların olabileceğini ifade eden Tosun, zanlıların serbest kalması halinde aranan emare ve bağlantısı bulunan şahıslara etki edebileceğini söyleyerek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğluları suçların açığa çıkarılmasında kamu menfaatinin göz önünden tutulduğunda polisin bu olayın aydınlatılmasında süreye ihtiyacı olduğu hususunda bulgu yaparak Murat Şengün ile Mustafa Baykara’nın 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0