istanbul manzara

SİRKAT ZANLISINA GÖZ ALTI
295 okunma

SİRKAT ZANLISINA GÖZ ALTI

ABONE OL
24 Eylül 2016 12:31
SİRKAT ZANLISINA GÖZ ALTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polis, Mağusa Hastanesi’ndeki yolsuzluğun zanlısı Sercan Çavuşoğlu’nu gözaltına aldı.  Yeni evlenen Sercan Çavuşoğlu, balayını yurt dışında geçirmek için dün Ercan Havalimanı’na gitti. Orada “yurtdışına çıkış yasağı” olduğunu öğrenen Çavuşoğlu, kayıplara karıştı. Çavuşoğlu, kısa sürede polis tarafından tespit edildi ve gözaltına alındı.

Ülkemizde son yıllarda artan “kamu görevlisi tarafından sirkat” suçuna bir yenisi daha eklendi. Bu kez, sağlık hizmeti veren devlet hastanesinde yaşanan olay, herkesi şok etti.

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin veznesinde yaşandığı öne sürülen “yolsuzluk” olayıyla ilgili polis, hastane çalışanı Sercan Çavuşoğlu’nu gözaltına aldı.

Yeni evlenen Çavuşoğlu dün balayı için yurtdışına gidecekti. Ercan Havalimanı’nda yurt dışına çıkış yasağı olduğunu öğrenen Çavuşoğlu, kayıplara karıştı. Ercan Havalimanı polisinin, Gaziağusa polisine ihbarda bulunması üzerine Çavuşoğlu’nu her yerde arayan polis, zanlıya ulaştı ve gözaltına aldı.

Meseleyle ilgili çok yönlü soruşturma başlatan polis, yıllardır hastanenin “Röntgen Kayıt Bölümü”nde çalışan 34 yaşındaki Sercan Çavuşoğlu’nu bugün Gazimağusa’da yargıç huzuruna çıkaracak.

Genç kamu görevlisinin, son üç günde röntgen ve tomografi hizmeti karşılığında hastalardan tahsil ettiği para içerisinden bin 40 TL’yi makbuz kesmeyerek, zimmetine geçirdiğine inanan polis, bu rakamın üç yılda 450 bin TL’ye yakın olduğuna inanıyor.


Görev yeri değişmişti

İddialar üzerine “Röntgen Kayıt Bölümü”nde çalışan söz konusu kişi, hastane içerisinde farklı bir bölümde görevlendirilmişti.

Yapılan şikayet üzerine Maliye Bakanlığı müfettişleri Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde soruşturma başlatmış ve uzun süre burada yaptıkları araştırma ve soruşturmaların ardından rapor hazırlamışlardı.

Maliye Bakanlığı Teftiş ve İnceleme Kurulu, tarafından yapılan incelemeler sonucu hazırlanan rapor geçen ay içinde Başsavcılığa gönderilmişti.

Başsavcılığın incelenen raporu, gerekli işlemlerin yapılması için, üç gün önce Polis Genel Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.


Müfettişler derin bir araştırma yapmıştı

Maliye müfettişleri, uzun süre Gazimağusa Hastanesi’nde görev yaparak birçok bulguya ulaşmıştı.

Kamera görüntülerinden yola çıkılarak inceleme ve araştırma yapan Maliye Bakanlığı müfettişleri, incelemelerini sonlandırmasının ardından geçen ay dosyayı Başsavcılığa havale etmişti.

Elde edilen bilgiye göre müfettişler, hem kamera görüntülerini inceledi, hem de bu görüntülerde tespit edilen pek çok kişinin tanıklığına başvurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0