DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044012-2.05344%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Şok Harmancı Bulutoğluları’na Dava Açtı

Şok Harmancı Bulutoğluları’na Dava Açtı

ABONE OL
31 Ocak 2017 11:14
Şok Harmancı Bulutoğluları’na Dava Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, LTB hakkındaki Sayıştay Raporu’nun ardından dönemin Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ile belediye müdürüne dava süreci başlattıklarını açıkladı:

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Sayıştay Başkanlığı’nın LTB için hazırladığı raporda dönemin Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ve belediye müdürü hakkında dava süreci başlattıklarını açıkladı.

KIBRIS’a konuşan Mehmet Harmancı, raporun ortaya çıkmasının önemli olduğunu, ancak daha önemli olanın polisin soruşturmaları yapması olduğunu anımsattı.

“Polis, bize ‘Ben üç personelimle bu raporun bütününe ilişkin raporu üç yılda bitiremem’ dedi. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken bir şey var. Üç yıllık bir süreç demek bu raporun yayınlanmasından sonraki tarih 7 yıla ulaşırsa zaman aşımına uğrar” dedi.

Polisin 2022’ye kadar raporunu çıkarmaması halinde zaman aşımı tehlikesinin doğacağını anlatan Harmancı, şöyle devam etti:

“Biz Sayıştay Raporu’nun ardından, polisin bu yönde beyanının ardından dönemin belediye başkanı ve belediye müdürüne ilişkin dava sürecini başlattık. En azından biliyoruz ki ‘Siz ne yaptınız?’ sorusuna karşılık topluma vereceğimiz en iyi yanıt olduğunu düşünüyorum. Ak koyun kara koyun ortaya çıksın.”

“32 milyonluk borcu 20 milyona düşürdük”

Göreve geldikleri zaman 32 milyon TL’lik banka borcu ile birlikte toplam borçlarının 165 milyon TL seviyelerinde olduğuna işaret eden Harmancı, banka borcunun bugün 20 milyona indiğini ve 2018 Haziran ayında borcun silineceğini söyledi.

2016 Ocak ayından itibaren Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının düzenli olarak yapıldığını ancak, bu dairelere geriye dönük borçlarının durmakta olduğunu ifade eden Harmancı, 8 yıl aranın ardından yatırımlar yapılmaya başlandığını belirtti.

Harmancı, 2016 Aralık tarihi itibarı ile bankalara 17 milyon 152 bin 819 TL, devlet kurumlarına 170 milyon 355 bin TL, esnaf ve müteahhitlere 1 milyon 645 bin TL, Belediyeler Birliği’ne 135 bin TL, ikramiye ve tazminat olarak ise 213 bin TL’lik bir borç yükünün göründüğünü kaydetti.

“2018’de yapılandırma programına gideceğiz”

2018’de bir yapılandırma programına gireceklerini anlatan Harmancı, yasaya göre personelin yarıya inmesi gerektiğini kaydederek, “Ben yasaya uyarım, orada bir sıkıntı yok. Ben siyasi riski almaktan çekinmem. Ama ben iddia ediyorum ki hiçbir iktidar böyle siyasi risk alamaz. Bunun uygulanabilirliğini o gün göreceğiz. Gün gelince hangi iktidar başta ise göreceğiz” dedi.

Geçen yıl sıkıntılı olmakla birlikte başarılı bir yıl geçirdiklerini kaydeden Harmancı, her yıl hükümetlerin harçlara zam yaptıklarını ancak LTB’nin 1995 yılından itibaren aynı yasada belirlenen üst sınırları aşamayacak bir noktada olduklarını belirtti. Bir evin çöp arabasına her gidişinde verdiği paranın 1.1 TL olduğunu anlatan Harmancı, AB yetkililerine bunu söylediklerinde sadece güldüklerini de ifade etti.

Halka zam yaparak bezdirme niyetinde olmadıklarını, sadece çağdaş bazı hizmetlerin verilebilmesi için belediyelerin kendilerini koruyabilecekleri bir takım unsurların geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Harmancı, “Biz hükümetlere 30 ayda birçok öneri yaptık” dedi.

“2018’de LTB’nin önü çok açıktır”

Harmancı, 2018 yılında LTB’nin önünün açık olduğunu ifade ederek, “Banka borçlarını bitirmiş bir belediye olarak çok güçlü hale gelecektir” dedi.

Yatırım kredisi alıp bu yatırımları paraya çevirme noktasında iyi noktalara geleceğine inandığını anlatan Harmancı, bir proje yapılacak olması halinde krediyi anında paraya çevrilebileceğini kaydetti.

İçişleri Bakanlığı’nın bu yıl yasal bir değişiklikten söz ettiğini, yasal değişikliğin ne kadar erken olur ise o kadar güçlü belediyeler göreceklerini söyleyen Harmancı, “Seçim atmosferine girildiği için belediyelerin birleştirilmesi gündemde değil. Sadece yasal değişiklikte belediyelerin kazanç kalemlerine bir takım artılar getirilecektir” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.