DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20685371.13512%
Lefkoşa
°

21:35

YATSIYA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
SOKAK, OTOPARKA DÖNDÜ

SOKAK, OTOPARKA DÖNDÜ

ABONE OL
25 Aralık 2019 09:53
SOKAK, OTOPARKA DÖNDÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lefkoşa’nın bir çok bölgesinde yol kenarındaki park alanlarında zamanlama sınırlaması konulurken, aynı uygulamanın Server Somuncuoğlu sokakta yapılması için bölge esnafı sesini yükseltmeye başladı.
Lefkoşa’nın en büyük sorunlarından biri olan oto park, artık yol kenarlarına kadar taştı, zorlukla iş yapmaya çalışan esnafı çileden çıkarttı.
Bilindiği üzere Lefkoşa’nın bir çok bölgesinde Lefkoşa Türk Belediyesi yol kenarlarına araç parkları için çizgiler çizerek, belirli bir süre araçların park etmesinin önünü açtı. Koyulan zamanlama tabelaları ile sürücüler araçlarını park ediyor, belirlenen süre içerisinde dönüş yaparak araçlarını alıp park alanından ayrılıyorlar. Süreyi aşmaları halinde ise zabıta tarafından cezai işlem uygulanıyor. Bu uygulamayla hem park sorunu hafiflemiş oluyor, hem de insanlar rahatlıkla işlerini halledebiliyor.
BELEDİYE’YE ÇAĞRI
Uygulama başkentliler tarafından takdir toplarken, bazı yerlerde bu uygulamanın olmaması, özellikle bölge esnafını çileden çıkartıyor. Bu bölgelerden bir tanesi Server Somuncuoğlu sokak. Bölge esnafı, bazı işletmelerin çalışanlarının araçlarını sabahtan bıraktıklarını ve akşama kadar araçlarının orada kaldığını iddia ederek, sokağa acilen zamanlama tabelasının gelmesini talep etti. Müşterilerinin park sıkıntısı yaşadıklarını ve dolayısıyla işlerinin etkilendiğini ifade eden esnaf Belediyeye çağrışa bulunarak bir an önce önlem alınmasını istedi. Havaların soğuması ve özellikle yağışların artmasıyla müşterilerin yakın yere park etmek istediğini ancak park yerinin dolu olmasından dolayı iş yerine gelmekten vazgeçtiğini belirten esnaf, “böyle giderse kepenk kapatacağız” diye isyan etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.