DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21584270.25974%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
SON DAKİKA!!! HP’de İstifa Şoku 3 Vekil Partiden İstifa Etti

SON DAKİKA!!! HP’de İstifa Şoku 3 Vekil Partiden İstifa Etti

ABONE OL
7 Aralık 2020 16:09
SON DAKİKA!!! HP’de İstifa Şoku 3 Vekil Partiden İstifa Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkın Partisi (HP) Milletvekilleri Hasan Büyükoğlu, Mesut Genç ve Hasan Topal istifa ettiğini duyurdu.

Basın açıklaması yapan üç vekil, istifanın hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili olmadığını söyledi.

Halkın Partisi Mağusa Milletvekili Dr Hasan Topal, Güzelyurt Milletvekili Hasan Büyükoğlu ve İskele Milletvekili Mesut Genç partiden istifa ettiklerine dair dilekçelerini meclis başkanı Teberrüken Uluçay’a sundu.

Mesut Genç’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Partimiz hükümet kurulması noktasında adım atmadı. erken seçime gitmek isteridi. Erken seçim kararı alınırsa bütçe mayısta geçer. Sektörler batar. İki aydır hükümet yok. Bakanlar kurulunda alınmayı bekleyen kararlar var. Pandemi devam eder. Bir an önce hükümet kurulmalı. Halkımızın önümü açmak için Halkın Partisi’nden istifa ettiğimizi duyuruyoruz. Bağımsız olarak devam edeceğiz. Azınlık hükümeti ile alakası yok. Kararı bugün aldık ancak üçlü veya UBP-HP modelinde nisap sağlanması için üzerimize düşeni yapacağız. Üç vekil beraber edecek diye bir durum yok. UBPye geçmeleri için para alındı iddialarına karşılık Hükümet kurma çalışmaları, para ve gayrımenkul gibi ilişkilere girilmedi. Mal varlığı konusunda mecliste çalışma yapan veren benim. Eşim ve kendimin malvarlığını açıklayamaya hazırız. Çocuğumun üstüne yemin ederim. Başka istifalarla ilgili yorum yapamam.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.