DOLAR 32,4100 -0.08%
EURO 34,8606 -0.01%
ALTIN 2.431,83-0,12
BITCOIN 20677060.50284%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Son dakika… ‘Öldürülmekten korkuyorum!’ CNN’e konuştu, Yer Yerinden Oynadı…
  • Kibris Web Haber
  • DÜNYA
  • Son dakika… ‘Öldürülmekten korkuyorum!’ CNN’e konuştu, Yer Yerinden Oynadı…

Son dakika… ‘Öldürülmekten korkuyorum!’ CNN’e konuştu, Yer Yerinden Oynadı…

ABONE OL
6 Mart 2021 10:28
Son dakika… ‘Öldürülmekten korkuyorum!’ CNN’e konuştu, Yer Yerinden Oynadı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD ve AB’nin Rusya’ya yaptırım uygulayacaklarını açıklamalarının yankıları sürüyor. Kremlin sözcüsü Peskov’un “kısasa kısas” açıklamasından sonra bugün de Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zakharova, zehir zemberek ifadeler kullandı. Ancak asıl bomba Navalnıy’ın müttefiklerinden Aleksaşenko’nun CNN’e verdiği demeçle patladı…

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Cuma günü Channel One’ın Vremya Pokazhet programına verdiği demeçte, Moskova’nın ABD yaptırımlarına yanıt olarak yakında bir kara liste yayınlayacağını söyledi.

Rus muhalif Aleksey Navalnıy etrafında gelişen duruma ilişkin, kendisine ABD yaptırımlarına ne zaman yanıt verileceği sorulan Zakharova, “[Amerikalıların] nasıl davrandıkları göz önüne alındığında, tüm listeleri bir kerede yayınlamaları da dahil olmak üzere, sanırım yakında onları neşelendireceğiz.

Zakharova’ya göre Moskova, halkın dikkatini Rusya’nın misilleme önlemlerine çekmekten kaçınıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Aslında, bu önlemleri geçmişte hiç kamuoyuna açıklamadık. Ancak, yetkililerinin kara listeye alınacağını artık anladılar” dedi.

ABD, kimyasal bir madde kullanarak Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın zehirlenmesinde rol oynadığı tespit edilen Rusya’dan 7 yetkili ve 14 kuruluşa yaptırım uygulama kararı aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) insan hakları raportörü Agnes Callamard, Rus muhalif Aleksey Navalnıy’in zehirlendiği ve bu olaydan Rusya’nın sorumlu olduğu iddialarına ilişkin raporunda, Kremlin’in Rus muhalifi zehirlediği sonucuna vardıklarını söylemişti.

Putin’e yakın dört isme yaptırım uygulayan AB de, söz konusu kişilerin AB’ye seyahat etmesini yasaklarken, AB’deki varlıklarının dondurulmasını kararlaştırdı. AB’nin yaptırım kararına göre bu kişiler Rus Başsavcı Igor Krasnov, Rusya Federasyonu Soruşturma Komisyonu Başkanı Bastrykin Alexander, Tevkif Kurumları Başkanı Aleksander Kalaşnikof ile Rusya Ulusal Muhafızları’nın Başkomutanı Viktor Zolotov.

‘PUTİN’İN BENİ ÖLDÜRECEK OLMASINDAN KORKUYORUM’
Navalnıy’in müttefiklerinden Sergey Aleksaşenko, ABD’li CNN’e verdiği demeçte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den korktuğunu belirterek şunları söyledi: “Eğer korkmadığımı söylersem, yalan söylemiş olurum. Rusya’yı 2014’te terk ettim çünkü devlet düşmanı ilan edilmiştim. Elbette ki korkuyorum.

“Ancak öte yandan, tüm hayatım boyunca saklanamam. Kendimi saklayıp sessiz kalarak hayatımı geçiremem. Böyle bir şey yapmak istemiyorum.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.