DOLAR 32,3803 -0.14%
EURO 34,6990 -0.33%
ALTIN 2.414,12-0,85
BITCOIN 20519492.06877%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Soruşturma derinleştirildi

Soruşturma derinleştirildi

ABONE OL
5 Ekim 2019 12:04
Soruşturma derinleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey’e öğrenci olarak gelen kişileri Güney’e kaçırmak için ittifak kurma meselesiyle ilgili iki kişi aranıyor

Kuzey’e öğrenci statüsünde gelen kişileri Güney’e kaçırmak için ittifak kuran Hüseyin Erseyis, Ahmad Nawaz, Kıngsley Enow Besone, Madeleıne Jeanne Ebelle Koko, Shella Nakah Penn ve Muhammad Zahid aleyhindeki soruşturma sürerken polis olayla bağlantısı olduğu gerekçesi ile Alkan Canit’i de tutukladı. Zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede ifade veren polis memuru Ömer Can, zanlı Hüseyin Erseyis, Ahmad Nawaz, Alkan Canit, Kıngsley Enow Besone, Madeleıne Jeanne Ebelle Koko, Shella Nakah Penn ve Muhammad Zahid’in “ağır bir cürüm işlemek” kastı ile gizli ittifak suçundan tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Can, 1 Ekim 2019 tarihinde saat 20.30’da Ercan Havaalanı’nın karşısındaki inşaatta zanlı Hüseyin Erseyis ve Ahmad Nawaz’ın, KKTC’ye öğrenci statüsünde gelen Kıngsley Enow Besone, Madeleıne Jeanne Ebelle Koko, Shella Nakah Penn ve Muhammad Zahid ile onları güneye yasadışı yollardan kaçırmak üzere anlaştıklarını belirtti.

Polis memuru Ömer Can, zanlı Hüseyin Erseyis ve Ahmad Nawaz’ın gönüllü ifade verip, suçlamaları kabul ettiğini kaydetti.

Polis memuru Can, olayla ilgili aranan Alkan Canit’in ise dün tutuklandığını ve gönüllü ifade verdiğini belirtti.

Can, ifadelerin teyit ve tekzibinin yanı sıra aranan 2 kişi daha olduğunu belirtip, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlıların avukatları, tutukluluk talebine itiraz etmedi ancak suçlamaları reddetti.

Yargıç Temay Sağer, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.