istanbul manzara

Stoltenberg barış için Ukrayna’ya askeri destek istedi
138 okunma

Stoltenberg barış için Ukrayna’ya askeri destek istedi

ABONE OL
5 Ocak 2023 18:58
Stoltenberg barış için Ukrayna’ya askeri destek istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ülkesi Norveç’te İşveren Konfederasyonunun toplantısında yaptığı konuşmada, Ukrayna-Rusya savaşı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Savaşların öngörülemez olduğunu ancak çoğunun müzakere masasında sonuçlandığını belirten Stoltenberg, bu savaşın da büyük ihtimalle bu şekilde biteceğini dile getirdi.

Stoltenberg, müzakere masasından önce Ukrayna’nın elinin güçlenmesi gerektiğini vurgulayarak “Eğer Ukrayna’nın Avrupa’da bağımsız demokratik bir ülke olarak kalacağı müzakere edilmiş bir barış istiyorsak buna ulaşmanın en hızlı yolu Ukrayna’yı desteklemektir. Barışa giden yol da aslında silahlardan geçmektedir” dedi.

Savaşın sonucu ne olursa olsun, ne zaman biterse bitsin Avrupa’da güvenlik durumunun kalıcı şekilde değiştiğini ifade eden Stoltenberg, Rusya’nın farklı bir Avrupa istediğini, komşularını kontrol etmeyi amaçladığını söyledi.

“Savaş bitse bile Rusya ile ilişkilerimizdeki sorunlar sürecek.” Diyen Stoltenberg, Rusya’yı hafife almanın tehlikeli olacağının altını çizdi.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0