DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047576-2.29399%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Sucuoğlu ”Yargıdan Çıkacak Kararı Bekliyoruz”

Sucuoğlu ”Yargıdan Çıkacak Kararı Bekliyoruz”

ABONE OL
31 Ocak 2017 11:08
Sucuoğlu ”Yargıdan Çıkacak Kararı Bekliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güzelyurt’a yapılacak hastanenin inşaat çalışmalarına başlayabilmek için Sağlık Bakanlığı ile sözleşme imzalamayı bekleyen Kofalı İnşaat Direktörü Ali Kofalı bakanlığa çağrı yaptı:

Merkezi İhale Komisyonu’nun ihale sürecini tamamlamasına rağmen, Güzelyurt’ta yapılacak hastanenin inşasına bir türlü başlanamadı.

Sağlık Bakanlığı, ihaleyi kazanan Kofalı İnşaat’ı, Yüksek İdare Mahkemesi’nin “ihalede sorun yok, şirket işe başlasın” kararına rağmen hâlâ sözleşme yapmak için çağırmadı.

Şirket Direktörü Ali Kofalı, inşaat çalışmalarına başlamaya hazır olduklarını ve en kısa sürede sözleşmenin imzalanıp, çalışmaların başlayabilmesi durumunda da süreçte yaşanan karışıklık nedeniyle kaybedilen zamanı telafi etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Bakanlık ise Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin ara emri için Yüksek İdare Mahkemesi’ni gerekçe göstererek, şirketi sözleşme için çağırmıyor.

Süreç nasıl gelişti?

Merkezi İhale Komisyonu, ihale sürecini tamamladı. Sağlık Bakanlığı ihaleyi iptal etti. İhaleyi kazanan şirket Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) başvurdu. YİM, “ihalede sorun yok, şirket işe başlasın” yönünde bir karar verdi ve Sağlık Bakanlığı’na ihaleyi imzalaması için beş gün süre verdi. YİM’in kararına göre, hastanenin yapımına başlanması için bakanlığın, geçtiğimiz cuma günü mesai bitimine kadar ihaleyi kazanan Kofalı İnşaat’ı çağırıp sözleşme imzalaması bekleniyordu. Bu imza atılmadı.

Kofalı: Sözleşme için çağrılmayı bekliyoruz

İhaleyi kazanan Kofalı İnşaat’ın Direktörü Ali Kofalı, Güzelyurt’a yapılacak hastanenin inşasına başlamak için Sağlık Bakanlığı’nın kendilerini çağırarak sözleşme imzalamasını beklediklerini açıkladı.

Kofalı, Yüksek İdare Mahkemesi’nin “inşaatın yapımına başlanabilir” yönünde kararı olduğunu hatırlatarak, kendilerinin mahkeme kararına saygı duyduğunu belirtti.

“Ülkedeki en yüksek merci Yüksek İdare Mahkemesi’dir” diyen Kofalı, herkesin bu karara saygı duyması gerektiğini söyledi.

“Kaybedilen süreyi de telafi ederiz”

Kofalı, şirket olarak tam anlamıyla inşaata başlamak için hazır olduklarını söyledi ve sürecin uzaması nedeniyle kaybedilen zamanı da telafi etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Ancak inşaat çalışmalarına başlamak için Sağlık Bakanlığı’nın kendilerine yazılı talepte bulunması gerektiğini belirten Kofalı, “çalışmalara başlamak için hiç bir sıkıntımız yok. Bize başlayın denirse kaybedilen süreyi de telafi etmeye hazırız” dedi.

Sucuoğlu: Yargıdan çıkacak karar bekleniyor

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, kısa süre önce KIBRIS Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Güzelyurt’ta hastane yapılmasıyla ilgili Müteahhitler Birliği’nin açtığı ara emri davasının sonucunu beklediklerini ifade etti.

Sucuoğlu, mahkemenin Sağlık Bakanlığı’nın iptal kararını iptal ettiğini ancak Müteahhitler Birliği’nin ara emri davasının devam ettiğini öne sürdü.

Bu kez müteahhitler dava açtı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, Güzelyurt Hastanesi’nin ihale süreciyle ilgili dava açtı ve dava dün Yüksek İdare Mahkemesi’ne dosyalandı. İhalenin yasal olarak iptal edilmesi gerektiğini öne süren Müteahhitler Birliği, ihale süreciyle ilgili büyük bir hukuk dışılık sergilendiğini iddia ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.