istanbul manzara

Taliban’ın Uyuşturucudan Yıllık Geliri 200 Milyon Dolar!
272 okunma

Taliban’ın Uyuşturucudan Yıllık Geliri 200 Milyon Dolar!

ABONE OL
17 Ekim 2016 21:05
Taliban’ın Uyuşturucudan Yıllık Geliri 200 Milyon Dolar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi Başkanı Fedotov, Afganistan’da Taliban’ın en büyük finans kaynağının uyuşturucu ticareti olduğunu belirterek, Taliban’ın uyuşturucudan yıllık gelirinin 200 milyon doları bulduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Uyuşturucu ve Suç Ofisi Başkanı Yuri Fedotov, Afganistan’da Taliban’ın en büyük finans kaynağının uyuşturucu ticareti olduğunu belirterek, “Taliban’ın (uyuşturucu ticaretinden) kazancının yıllık 200 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.” dedi.

Fedotov, Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Birleşmiş Milletler (BM) Sınır Aşan Örgütlü Suçlarla Mücadele Sözleşmesi’ne Taraf Ülkeler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, teröristlerin örgütlü suçlardan faydalandığını ve bunun uluslararası toplum için büyüyen endişe kaynağı olduğunu vurguladı.

Terör örgütlerinin yasadışı insan, silah, uyuşturucu ve tütün kaçakçılığından para kazandığını belirten Fedotov, Afganistan’da Taliban’ın uyuşturucu ticareti yaptığını ve Taliban’ın en büyük finans kaynağının uyuşturucu ticareti olduğunu bildirdi. Fedotov, “Taliban’ın (uyuşturucu ticaretinden) kazancının yıllık 200 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.” dedi.

Fedotov, terör örgütü DAEŞ’in yasadışı petrol ticaretinden, kültürel varlıkların satışından ve fidyelerden gelir elde ettiğini aktardı. Fedotov, Nijerya’daki Boko Haram’ın da uyuşturucu ticareti, insan, doğal ve mineral kaynaklarının ticaretinden, Somali’deki terör örgütü El-Şebab’ın ise yasadışı kömür ticaretinden 10 milyonlarca dolar para kazandığını kaydetti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0