istanbul manzara

Telsim önce kadın projesine büyük ilgi
244 okunma

Telsim önce kadın projesine büyük ilgi

ABONE OL
3 Ekim 2016 23:24
Telsim önce kadın projesine büyük ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Telsim önce kadın projesi 5. Kalkanlı Çakisdez Festivali’nde Kıbrıs kültürünü yaşattı

Standlar Buram Buram Kıbrıs Tüten Ürünleriyle Dikkat Çekti

Telsim, Önce Kadın Projesiyle, Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları Koruma Birliği ile Güzelyurt Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 5. Kalkanlı Çakisdez Festivali’ne Önce Kadın Projesiyle destek verdi.

Festivale katılan, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, birçok milletvekili, Telsim Genel Müdürü Hakan Gülümser ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar katıldı.

Konuşmaların ardından destekleri ve katkısı için Telsim Genel Müdürü Hakan Gülümser’e plaket takdim edildi.

TEKNOLOJİNİN TADINI ÇIKARDILAR

Telsim’in ayrıca tanıtım için kurduğu stand yoğun ilgi gördü. Sanal gerçeklik gözlüğünü deneyip, 3D dünyasının tanıdını çıkaranlar arasında, Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da vardı.

BURAM BURAM KIBRIS

Telsim Önce Kadın Projesi, buram buram Kıbrıs tüten ürünleriyle dikkat çekerken, kadınlar da ekonominin güçlenmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmaya devam ediyor.

Köy meydanında yer alan 5. Kalkanlı Çakisdez Festivali, sembolik kurdele kesim töreni ile başladı.

TEVFİK DİRENÇ: KÜLTÜRÜMÜZE SADECE FESTİVALLERDE DEĞİL HER ZAMAN SAHİP ÇIKMALIYIZ

Güzelyurt Kaymakamı Tevfik Direnç, 5. Kalkanlı Çakisdez Festivali’ne her sene severek katıldığını belirterek, “Festivaller kültürümüzün bir parçası. Fakat sadece festivallerle kültürümüzü koruyamayız. Kıbrıs kültürüne her zaman sahip çıkmalıyız” dedi. Direnç özellikle yerel ürenlerin korunup yaşatılması gerektiğine ve bu konuda daha bilinçli hareket edilmesinin ne kadar önemli olduğuna değindi.

MAHMUT ÖZÇINAR: GELİŞİRKEN KÜLTÜRÜMÜZÜ DE CANLI TUTMAYA DEVAM ETMELİYİZ

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, beş yıldır düzenli olarak Çakisdez Festivali’nin yapıldığına dikkat çekerek, “Kalkanlı köyü her sene daha da büyüyüp gelişiyor. Gelişirken Kıbrıs kültürünü canlı tutmak da çok önemli. Kalkanlı halkının bu değerler yolunda ilerlediğini görmek de mutluluk verici” dedi. Özçınar, festivale katılan herkese teşekkür ederek, eğlenceli bir gün geçirmelerini diledi.

HAKAN GÜLÜMSER: ÜLKE DEĞERLERİNİN VE KÜLTÜRÜNÜN GELECEĞE TAŞINMASINI HER ZAMAN ÖNEMSİYORUZ

Telsim Genel Müdürü Hakan Gülümser yaptığı konuşmada, Kıbrıs kültürünün önemine vurguda bulunarak, “Geçmişini bilmeyen hiç bir toplum ileriye gidemez. Ülkenin değerlerini, kültürünü geleceğe taşımanın her zaman bir sürekliliği olmalı” dedi. Gülümser, Telsim olarak Kıbrıs’ın kültürünü yansıtan etkinliklere katkıda bulunmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

MUZAFFER SEVİM: KIBRIS KÜLTÜRÜNÜ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMALIYIZ

KAYDER Başkanı Muzaffer Sevim yaptığı konuşmada, Kıbrıs kültürünün öneminden bahsederek, Kalkanlı Anıt Zeytin Ağaçları’nın bir bölümünün yandığını, köyün simgesi olan bu ağaçlar konusunda daha hasas ve duyarlı davranılması gerektiğini belirtti. Sevim, “Anıt zeytin ağaçları bizim kültürümüzün bir parçası, gelecek kuşaklara aktaracağımız bir tarih” dedi ve bu tarz festivallerin farkındalığı arttıracağına inandığını dile getirdi.

ÖNCE KADIN ÜYELERİ KENDİ EL EMEKLERİYLE YAPTIKLARI ÜRÜNLERİ SATIŞA SUNDU

5. Çakisdez Festivali’nde, Telsim’in Önce Kadın Projesi ile desteklediği üye kadınların açtığı standlar, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Kadınlar bu standlarda kendi el emekleriyle yaptığı el sanatları ürünlerini satışa sundu.

Telsim Önce Kadın projesinin üyelerinden biri olan Iraz Saraçbahçeci, Önce Kadın’ın bir parçası olmakla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti.

IRAZ SARAÇBAHÇECİ: Telsim Önce Kadın projesinin ilk üyelerinden birisiyim. Neredeyse her festivale katılıyorum. Evimde yaptığım el sanatları ürünlerini Önce Kadın Projesi sayesinde festivallerde satabilmek beni çok mutlu ediyor. Hem evime katkıda bulunabiliyorum, hem de bir hobi olarak başlayan ve yapmayı çok sevdiğim ürünlerimi satabiliyorum.

Telsim’in ayrıca ödül sponsoru olduğu “En Lezzetli Çakisdez Yarışması”nda birinci gelen Reyhan Şakacı, bir adet Vodafone Smart 6 kazandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0