DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2056482-0.85191%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Teminatı Ödeyemeyince Cezaevine Gönderildi

Teminatı Ödeyemeyince Cezaevine Gönderildi

ABONE OL
13 Nisan 2017 09:20
Teminatı Ödeyemeyince Cezaevine Gönderildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazimağusa’da, üniversite kampusu içerisindeki inşaatta, ihtiyatsızlığı ve ihmalkarlığı sonucu, iş arkadaşı Md Abdul Hamid’in 9 metre yükseklikten düşerek ağır yaralanmasına sebep olan Hayrullah Kurt, 6 bin TL nakdi teminata bağlandı

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da, üniversite kampusu içerisindeki inşaatta, ihtiyatsızlığı ve ihmalkarlığı sonucu, iş arkadaşı Bangladeş uyruklu Md Abdul Hamid’in 9 metre yükseklikten düşerek ağır yaralanmasına sebep olan Hayrullah Kurt aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti.

Zanlı Hayrullah Kurt, dün, teminat talebiyle, yargıç huzuruna çıkarılarak, 6 bin TL nakdi teminata bağlandı.

Ancak Hayrullah Kurt, teminat şartlarını yerine getiremediği için hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Hayrullah Kurt, ya teminat şartlarını yerine getirene dek, ya da her ne şart altında olursa olsun 2 ayı geçmemek kaydıyla cezaevinde kalacak.

Öte yandan, vücudunda çok sayıda kırık olup Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Md Abdul Hamid’in yoğun bakımdan çıkarılıp, hastanenin servisinde müşahede altına alındığı belirtildi.

Tahkikat bitti

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Hazal Hacımulla’nın huzurunda gerçekleşen dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak,

meseleyle ilgili gelişmeleri aktarması için Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Memuru Hasan Karagil’i tanık kürsüsüne çağırdı.

Tanık polis Hasan Karagil, 8 Nisan 2017’de, saat 11.30’da, üniversite kampusu içerisinde, Uçanok Emlak ve İnşaat Şirketi’nin yapmakta olduğu inşaatta yaşanan iş kazasının olgularını mahkemeye anımsattı.

Hasan Karagil, zanlı Hayrullah Kurt’un, kullanımında bulunan FV 288 plakalı vinç ile ikinci katın damına kalp tahtası indirdiği sırada, taşeron şirket Söylemez İnşaat Ltd çalışanı Md Abdul Hamid’in, konu tahtaları bağladığı halatı çözmesini ve kendisine tamam işareti yapmasını beklemeden, ihtiyatsız ve ihmalkarlık sonucu vincin ucunu havaya kaldırması neticesinde, tahtaların Md Abdul Hamid’e vurması ile adı edilenin 9 metre yükseklikten aşağı düşerek yaralanmasına sebep olduğunu söyledi.

Tanık polis, sağ elinde kırık ve çıkık, her iki ayak bileğinde ve belde kırık, sağ 3,4 ve 5’inci kaburgalarında kırık olan Md Abdul Hamid’in hayati tehlikeyi atlattığını belirterek, müştekinin Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin servisinde tedavisinin devam ettiğini bildirdikten sonra, tahkikatını tamamladığını belirterek, mahkemeden zanlı aleyhine uygun teminat talep etti.

Teminatı yatıramadı

Yargıç, huzurundaki şahadeti değerlendirerek, zanlıyı, 6 bin TL nakdi teminata bağladı.

Yargıç ayrıca, zanlıyı, davaları sonuçlanıncaya değin KKTC dışına çıkmaktan men ederek, zanlı lehine KKTC vatandaşı 2 kefilin de 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

Zanlı, teminat şartlarını yerine getiremediğinden, cezaevine gönderildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.