DOLAR 32,5857 0.29%
EURO 35,0398 0.18%
ALTIN 2.460,541,01
BITCOIN 20965470.97829%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Turizm ve çevreye yönelik önemli projeler hayata geçiriliyor

Turizm ve çevreye yönelik önemli projeler hayata geçiriliyor

ABONE OL
4 Ocak 2023 12:55
Turizm ve çevreye yönelik önemli projeler hayata geçiriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı önemli projeleri hayata geçiriyor…

Projelerle ilgili Bakanlık’tan yapılan açıklamada, bakanlığa bağlı bulunan Girne Antik Liman için somut adımlar atılarak limanın restorasyonunun yapılmaya başlandığı hatırlatılarak tarihi limanın restorasyonu ile bölgeyi daha fazla turistin ve halkın ziyaret etmesi beklendiği ifade edildi.

Sahillerin korunması adına ise Sürekli Atık Su İzleme Sistemi (SAİS) ile ters ozmoz ve soğutma suyu gibi denize derin deşarj yapan tüm arıtma tesisleri sisteme dahil edileceği ve online olarak 7/24 izleneceği belirtilen açıklamada, arıtmalardan çıkan suyun denetimli bir şekilde denize gitmesi sağlanacağı ve bu sayede tüm sahillerin korunacağı kaydedildi.

Açıklamada, sıfır atık projesi kapsamında daha önce ücretlendirilen plastik poşetlerin tamamen yasaklanarak kaldırılacağı da belirtildi.

Çevreye atılan poşetlerin yarattığı kirliliğin, hayvanlara ve doğaya verdiği zarar göz önüne alınarak yapılan bu düzenlemenin 29 Haziran 2023 tarihinde devreye gireceği bilgisinin de paylaşıldığı açıklamada “Herkesin bez çantalar ile alışverişini yapacağı, gereksiz poşet kullanılmayacağı bir dönemi hep birlikte karşılayacağız” denildi.

Açıklamada Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nın 2023 yılındada ülke menfaatini göz önünde bulundurarak bir çok projeyi daha hayata geçirmeyi planladığı ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.