DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20710990.87036%
Lefkoşa
°

20:04

AKŞAMA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Türkiye’de Terör Olaylarına Karıştığı Düşünülüyor

Türkiye’de Terör Olaylarına Karıştığı Düşünülüyor

ABONE OL
17 Şubat 2017 10:37
Türkiye’de Terör Olaylarına Karıştığı Düşünülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yakalandığında adını Muhammed Elmenneğ olarak belirten Suriyeli zanlının gerçekte isminin Hamdo Khalif Aljriwi olduğunun belirlendiğini açıklayan polis, Türkiye’den bu zanlının terör olaylarına karışıp karışmadığına dair bilgi istediğini belirtti. Mahkeme, Suriyeli zanlı ile TIR şoförü Kenan Adalı’yı yargılanıncaya kadar cezaevine gönderdi.

Mersin’den ülkeye TIR içerisinde gizlice gelen Suriyeli zanlı ile ona yardım eden şoför Kenan Adalı, yargılanıncaya kadar hükümsüz tutuklu olarak dün Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderildi, ilk anda tutuklanan Hasan Uçar ise meseleyle bağlantısı bulunmadığı için mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzurunda gerçekleşen duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Serhan Bundak’ın sorularını, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mehmet Keleş yanıtladı.

Tanık polis Mehmet Keleş, zanlıların, suç işlemeye teşebbüs suçundan methaldar olduklarını belirttikten sonra meseleyle ilgili gelişmeleri aktardı.

Mehmet Keleş, 13 Şubat 2017 tarihinde, saat 10.30’da, Gazimağusa Limanı’nda, bir gümrük memurunun, özel bir şirkete ait olan LE 967 plakalı TIR’ın yatak bölümüne şoför Kenan Adalı’nın yardımıyla gizlenen Suriye uyruklu bir kişiyi tespit ettiğini anımsattı.

Yakalandıktan sonra ismini Muhammed Elmenneğ olarak veren zanlının gerçekte adının Hamdo Khalif Aljriwi olduğunu tespit ettiğini vurgulayan Keleş, Suriyeli zanlı ile ilgili Türkiye’deki ilgililerden terör olaylarına karışıp karışmadığına dair görüş istediğini belirtti.

Bu aşamada zanlıların soruşturmaya etki etme olasılıklarının bulunmadığını dile getiren Keleş, ancak zanlıların yargılamadan kaçabileceklerine vurgu yaparak, teminat emriyle cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Talebi yerinde bulan mahkeme, her halükârda bir ayı geçmemek kaydıyla zanlıların cezaevine gönderilmelerine emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.