DOLAR 32,5212 0.01%
EURO 34,9609 0.14%
ALTIN 2.420,64-0,04
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Türkiye’de üretilecek Volkswagen Transporter için tarih verildi!

Türkiye’de üretilecek Volkswagen Transporter için tarih verildi!

ABONE OL
14 Kasım 2022 14:20
Türkiye’de üretilecek Volkswagen Transporter için tarih verildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz yıllarda dönem dönem gündeme gelen Volkswagen şirketinin Türkiye’de üretim yapacağı haberleri nihayet gerçekleşiyor. İlk olarak 2018’de varılan anlaşma dönemin siyasi olayları gereği ertelenmişti. Habertürk’te yer alan habere göre şirket, Türkiye’de yenilenen Volkswagen Transporter Türkiye’de üretecek.

Ford Otosan, 2023 yılında Volkswagen Transporter üretimi yapacak

Geçtiğimiz hafta Ford, üretiminin sadece Türkiye’de yapıldığı E-Transit modelini tanıttı. Üretimi gerçekleştiren Ford Otosan, şimdi de Volkswagen için kolları sıvayacak. Ford Türkiye İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, Kocaeli’deki fabrikada Volkswagen için üretimin başlayacağını duyurdu.

Yücetürk’ün yaptığı açıklamada Volkswagen Transporter üretiminin Ford Otosan tarafından 2023’te başlanacağını duyurdu. Model, Türkiye’de üretilip tüm Avrupa’ya satılacak. Ortaklığın daha önceden büyük işlere imza atması bekleniyordu. Ancak siyasi sebeplerden ötürü gecikmeler yaşandı. Öte yandan Ford Otosan ortak bir elektrikli otomobil projesine de ev sahipliği yapabilir.


Otonom araç sektöründe büyük kayıp! Ford ve VW sözünü tutmadı

Otonom araç sektöründe büyük kayıp! Ford ve VW sözünü tutmadı

2016 yılında kurulan Argo AI adlı otonom araç firması, Ford ve Volkswagen’ın desteğini çekmesi nedeniyle kapanıyor.

Öte yandan Türkiye’deki otomobil üretiminin en büyük mevyesi yine Ford Otosan tarafından ortaya çıkarıldı. Ford’un Avrupa’daki ilk elektrikli ticari aracı olan Ford E-Transit, Kocaeli fabrikalarında üretiliyor. Ford’un ürün gamında önemli bir yeri olan E-Transit, markanın elektrikli araçlara geçiş sürecinin de önemli temsilcilerinden bir tanesi olacak.

Volkswagen Transporter

Elektrikli Ford Transit iki farklı motor seçeneği ile karşımıza çıkacak. 135 kW (184 beygir) seçeneği ticari modelin giriş seçeneğini oluştururken 198 kW (269 beygir) versiyon ise daha güçlü seçenek olarak karşımıza çıkıyor. 68 kWh’lik bataryaya ev sahipliği yapan Ford E-Transit, WLPT döngüsüne göre 315 kilometrelik bir menzil sunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.