istanbul manzara

Tutuklu yargılanacak
267 okunma

Tutuklu yargılanacak

ABONE OL
10 Haziran 2020 07:54
Tutuklu yargılanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mağusa’da faaliyet gösteren “Thrones Club” isimli iş yerinde 2019 yılı Ekim ayı içerisinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Yasin Sarıkoç’u tasarrufundaki tabanca ile vurup ağır yaraladığı iddia edilen zanlı İsmail Mavideniz hakkındaki soruşturma tamamlandı. “Ağır yaralama”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Meskun mahalde ateş etmek”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” ve “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden yoğun güvenlik önlemleri altında Mağusa Kaza Mahkemesinde çıkarılan zanlı Mavideniz hükümsüz tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Tabanca kayıp

Meselenin soruşturmasını yürütülen Müfettiş Muavini Eser Çelebi, zanlı İsmail Mavideniz’in, 5 Ekim 2019 tarihinde saat 03:24 raddelerinde Mağusa’da faaliyet gösteren “Thrones Club” içerisinde tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu ve henüz tespit edilemeyen tabanca ile henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı konu işyerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Yasin Sarıkoç’u sağ kasık kısmından vurup kalçasında kırık olmasına sebebiyet vererek ağır şekilde yaraladığını açıkladı. Olayla ilgili olarak yapılan olay yeri incelemesinde 1 adet 9.65 mm çapında deforme mermi çekirdeği bulunduğunu belirten Çelebi, olayda kullanılan tabancanın henüz bulunamadığını kaydetti. Çelebi, Yasin Sarıkoç’un ayni gün kaldırıldığı Mağusa Devlet Hastanesinden 9 Ekim 2019 tarihinde taburcu olduğunu belirtti. Zanlının olay gününden beri arandığını ve Güzelyurt’ta gidebileceği tüm yerlere bakıldığını ancak tespit edilemediğini belirten Çelebi, zanlının bu süre içerisinde güneyde olduğu yönünde bilgi olduğunu kaydetti. Çelebi, zanlı Mavideniz’in ise 5 Haziran 2020 tarihinde polise gelerek teslim olduğunu açıkladı. Zanlının 6 Haziran 2020 tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 2 günlük tutukluluk süresi temin edildiğini anımsatan Çelebi, bu süre içerisinde zanlının Güzelyurt’taki evinde arama yapıldığını ve olayla bağlantılı herhangi bir şey bulunamadığını belirtti.

Polis: “Kamera görüntülerinden zanlının konu suçları işlediği görülür”

Müfettiş Muavini Eser Çelebi, olayla ilgili 3 tanık ifadesi ile kamera görüntülerinin olduğunu söyleyerek, kamera görüntülerinden zanlının konu suçları işlediğinin görüldüğünü aktardı. Çelebi, kamera görüntülerinden zanlının yürüyerek geldiğini, mekan sahibinin ise karşı taraftan geldiğini ve mekan sahibinin zanlının şakavari bir şekilde omuzuna dokunarak hafifçe ittirdiğini ardından ise olay çıktığını ve güvenlik görevlisi Yasin Sarıkoç’un mekan sahibinin önüne geçerek kasığından vurulduğunun görüldüğü belirtti. Çelebi, yine kamera görüntülerinden zanlının olay öncesinde aracına giderek bir şey aldığını ve beline taktığının da görüldüğü söyledi. Çelebi, başlatılan soruşturmada konu tabancayı olay yerinden kaçırdığı tespit edilen bir kişiye mesele ile bağlantılı bir dosya yapıldığını ve konu kişinin teminata bağlandığını anımsattı. Zanlının birçok sabıkası olduğunu ifade eden Çelebi, zanlının suç işleme eğiliminde olduğunu söyledi. Çelebi, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ancak zanlının etki etme olasılığının kalmadığını ifade ederek, zanlının davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Avukat talebe itiraz etti

Zanlı İsmail Mavideniz’in avukatı Doğa Zeki, cezaevi talebine itirazda bulundu. Avukat Zeki, tahkikat memurunun tamamen mahkemeyi yanıltmak için mahkeme huzuruna çıkarak şahadet verdiğini iddia etti. Yine Avukat Zeki, Müfettiş Muavini Eser Çelebi’ye kamera görüntülerinden tek bir şeyin bile belli olmadığı iddiasında bulundu, Çelebi ise kamera görüntülerinden tabancanın net olarak belli olmadığını ancak suçun işlendiğinin belli olduğunu söyledi. Avukat Zeki, akabinde zanlı ile 5 tanık dinletti.

Zanlı mahkemede yeminli şahadet verdi

Avukat Doğa Zeki, zanlı İsmail Mavideniz’i yeminli şahadete çağırdı. Mahkemede yaminli şahadet veren zanlı Mavideniz, “Yargılanmaktan kaçma gibi bir niyetim olsaydı polise gidip teslim olmazdım. Düzenimi bozacak kafada değilim” dedi. 200 bin TL nakdi teminat ödeyecek güçte olduğunu ifade eden zanlı Mavideniz, tabanca tasarruf etmediğini ve kimseyi vurmadığını ileri sürdü. Zanlı Mavideniz, Playboy Gece Kulübünün sahibi olduğunu ve 5 tane evi olduğunu belirtti.

Avukat zanlının kefalete bağlanmasını talep etti

Zanlı İsmail Mavideniz’in Avukatı Doğa Zeki mahkemeye hitapta bulundu. Avukat Zeki, zanlının iş adamı olduğunu ve zanlının tüm işi ile ailesinin KKTC’de olduğunu belirtti. Zanlının ailesini ve işlerini sırf bu dava var diye bırakıp KKTC dışına kaçma ihtimalinin olmadığını söyleyen Zeki, zanlının kaçması halinde tüm işinin ve düzeninin bozulacağını belirtti. Zeki, Müfettiş Muavini Eser Çelebi’nin şahadetinin çok açık olduğunu ve zanlının kaçacağına dair bulgularının olmadığını söylediğini belirtti. Bu davanın zanlı aleyhine açılıp açılmayacağının net olmadığı iddiasında bulunan Zeki, kamera görüntülerinde silah belli değilken, emare silah yokken, sadece tanık ifadesi vardır deyip zanlının cezaevine gönderilmesinin mümkün olmadığını ileri sürdü. Zeki, tabancayı olay yerinden alıp kaçtığı iddia edilen kişinin 8 bin TL nakdi teminata bağlandığını anımsatarak, konu kişinin dosyada suç ortağı olduğunu ve ayrım yapılmaması gerektiğini ileri sürdü. İddia Makamının, zanlının yargılanmada mahkemede hazır bulunmayacağına dair hiçbir şahadetinin mevcut olmadığını vurgulayan Zeki, zanlının kefalete bağlanmasını talep etti.

Bundak: “Kaçma ihtimalinin artık bir kriter olarak değerlendirilmesi mümkün değil”

Mahkemeye hitapta bulunan Savcı Serhan Bundak, zanlı İsmail Mavideniz’in yargılanacağı suçun “Ağır yaralama” suçu olduğunu ve müebbet hapis gerektiren bir suç olduğunu belirtti. Zanlının yargılanacağı suçların çok ciddi ve vahim suçlar olduğuna dikkatleri çeken Bundak, ithamın nevinin kalabalık bir ortamda Yasin Sarıkoç’un vurulması olduğunu anımsattı. Bundak, tanık şahadetleri yanında kamera görüntülerinin de olduğunu ifade ederek, görüntülerde birebir silahın görülmemesinin tamamen kameranın açısıyla ilgili bir husus olduğunu vurguladı. Kaçma ihtimalinin artık bir kriter olarak değerlendirilmesinin mümkün olmadığını belirten Bundak, zanlının bu aşamada cezaevine gönderilmesi gerektiğini kaydetti. Bundak, en doğru kararın zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesi gerektiği kanaatinde olduğunu ifade ederek, zanlının 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Ortam gerildi

İddia Makamı ile Savunma Makamının mahkemeye hitaplarının ardından mahkeme karar için ara verdi. Mahkemenin ara vermesiyle birlikte ise mahkeme salonunda ortam gerildi, tansiyon yükseldi. Zanlı İsmail Mavideniz, sesini yükselterek Savcı Serhan Bundak’a sözlü saldırıda bulundu.

Zanlının kaçma ihtimali var

Gün boyu süren teminat duruşmasının kararı saat 20:00’de okundu. Mağusa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Çiğdem Güzeler, zanlı İsmail Mavideniz aleyhindeki suçların çok ciddi ve toplumda tedirginliğe neden olan suçlar olduğunun altını çizdi.

Zanlının itham edilmesi muhtemel suçun “Ağır yaralama” olduğunu belirten Güzeler, konu suçun müebbet hapis gerektirdiğini vurguladı. Güzeler, mesele ile ilgili olarak kamera görüntüleri ile tanık ifadelerinin olduğunun görüldüğünü anımsattı. Zanlının sabıkaları olan bir kişi olduğunu ifade eden Güzeler, zanlının 2003 yılında yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a geçme suçu ile ilgili sabıkasının olduğunu ve zanlının yargılanmaktan kaçma ihtimalinin olduğunun görüldüğünü kaydetti. Güzeler, zanlı aleyhindeki ithamları, toplumda tedirginlik yaratan suçlar olduğunu ve ağır yaralama olduğunu değerlendirdikten sonra zanlının yurt dışına kaçarak rahatça yeni bir yaşam kurabileceği kanaatine vardığını ifade ederek, zanlı Mavideniz’in davaları görüşülünceye değin 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0