DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20669631.19259%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Twitter’dan rekor kullanıcı kaybı!

Twitter’dan rekor kullanıcı kaybı!

ABONE OL
14 Aralık 2022 19:08
Twitter’dan rekor kullanıcı kaybı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk, Twitter’ı satın almasının ardından şirkette pek çok radikal karar aldı. Sosyal medya platformundaki ifade özgürlüğünü artırmaya yönelik çalışmalar yapan milyarder, bu sebeple birçok reklam veren şirketi kaybetti. Kullanıcı tarafında ise Twitter Blue özelliği ile gelir elde etmeye çalışsa da bir araştırma bunun da yolunda gitmeyeceğini gösteriyor.

Twitter 2024’de 32 milyon kullanıcısını kaybetmiş olacak!

2008’den beri Twitter’ı takibi altına alan pazar araştırma şirketi Insider Intelligence’ın tahminine göre, Twitter önümüzdeki iki yıl içerisinde 32 milyondan fazla kullanıcısını kaybedecek. Kullanıcı sayısının 2023 yılında yüzde 3,9 ve ertesi yıl yüzde 5,1 düşerek şirketteki ilk yıllık düşüşün yaşanması bekleniyor. Bunun sebebi olarak ise teknik sorunlar ve nefret dolu içeriklerin çoğalması gösteriliyor.

Insider Intelligence’ın baş analisti Jasmine Enberg, yaptığı açıklamada ”Twitter’ı sona erdirecek tek bir olay olmayacak. Kullanıcılar teknik sorunlardan ve nefret dolu içeriklerden bıktıkları için gelecek yıldan itibaren platformu bırakacaklar. Twitter’ın 24 saat çalışan iskelet kadrosu, platformun altyapı ve içerik denetleme sorununu çözmeyecek.” ifadelerini kullandı.


Elon Musk, yüzbinlerce Twitter kullanıcısından zorla para alacak!

Elon Musk, yüzbinlerce Twitter kullanıcısından zorla para alacak!

Elon Musk, Twitter’daki onaylı hesaplar ile ilgili açıklama yaptı. Mavi tik sahibi Twitter kullanıcıları, incelemeye alınacak.

Araştırmaya göre Twitter, 2024’ün sonunda en çok kullanıcısını ABD‘de kaybetmiş olacak. 8,2 milyonluk bir düşüş yaşayarak 50,5 milyona gerileyecek olan kullanıcı sayısı, 2014’ten bu yana ABD sınırlarında en düşük seviyeye inecek. Birleşik Krallık’ta ise 1,6 milyon düşüş beklenirken, 12,6 milyon kullanıcının platformda yer almaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Ayrıca araştırmaya göre platformu en çok terk edecek kesim ”o kadar da sadık olmayan ve aşağılayıcı bir tutuma daha az müsamaha gösteren” 25 yaş altı ve 45 yaş üstü kullanıcılar olacak. Ek olarak araştırma şirketi, Twitter’ın bu yılki reklam geliri büyümesine ilişkin görünümünü yüzde 40 oranında düşürdü.

Bu araştırma Elon Musk’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı 18 ay içerisinde 1 milyar kullanıcı hedefinin aksini gösteriyor. Ancak yine de bu araştırmaların şirket verileri ve bazı anketler sonucunda tahmin üzerine yapıldığını hatırlatmakta fayda var.

Peki siz okuyucularımız bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.