DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 0%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
UBP’den Dome Otel’e dava

UBP’den Dome Otel’e dava

ABONE OL
13 Mayıs 2019 09:12
UBP’den Dome Otel’e dava
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ulusal Birlik Partisi Dome Otel’in Kamu İhale Yasası uyarınca bir ihale yapılmaksızın Dayanışma Turizm Şirketi’ne verilmesi kararının iptali için mahkemeye başvurdu.

Ulusa Birlik Partisi Avukatı Salih Can Dortalı tarafından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

“Ulusal Birlik Partisi, uzun süre ülke gündemini meşgul eden, Vakıflar İdaresi ile Dayanışma Turizm Ltd. arasında, Dome Hotel ile ilgili olarak imzalanmış olan sözleşmenin iptali için, Yüksek İdare Mahkemesi’nde, Vakıflar İdaresi aleyhine bir iptal davası ikame etmiştir.

Konu Dava’da Ulusal Birlik Partisi, özetle, aşağıdaki beyan ve iddialar ile konu sözleşmenin iptalini talep etmektedir.

Dome Hotel ile ilgili sözleşme, ismi kira sözleşmesi olmasa da, içeriği bakımından tam bir kira sözleşmesidir ve dolayısı ile konu sözleşmenin Kamu İhale Yasası uyarınca açılmış bir ihale olmaksızın imzalanması hukuka aykırıdır.

Dome Hotel ile ilgili sözleşme medyada gündem bulduğu andan itibaren ilgili dönemin Başbakan’ı tarafından, konu sözleşmenin bir hizmet ortaklık sözleşmesi olduğu vurgulansa da, sözleşme bir ortaklık sözleşmesi niteliğinde değildir ve ayrıca, bir ortaklığın kurulması için yasaların aradığı unsurları ve/veya tescil ve denetim gibi şartları taşımamaktadır ve dolayısı ile geçersizdir.

Bunların yanında, Vakıflar İdaresi’ne ait olan Dome Hotel, kamunun mal varlığıdır ve dolayısı ile bu mal varlığının kullanılmasına veya bundan gelir elde elde edilmesine yönelik bütün işlem ve kararların, Kamu İhale Yasası’na göre yapılması ve alınması gerekmektedir ve İdare, bu unsuru göz ardı ederek, ihalesiz olarak konu sözleşmeyi imzalamakla hata etmiştir.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.