istanbul manzara

Ülkemiz yağışlı havanın etkisi altında
133 okunma

Ülkemiz yağışlı havanın etkisi altında

ABONE OL
16 Ocak 2023 20:28
Ülkemiz yağışlı havanın etkisi altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bölgemiz yağışlı havanın etkisi altında…

Etkili yağışların ardından bazı bölgelerde sıkıntılar yaşanıyor…

Yağışlar özellikle Girne bölgesinde etkili olurken, bazı ev ve işyerlerini su bastı…

Geçitöy Barajı’nda su seviyesinin artmasına nedeniyle önlem amaçlı olarak , baraj kapağı açılarak kontrollü olarak su tahliyesi yapıldı.

Geçitköy Barajı’ndan tahliye edilen suyun yağmur suyuyla birleşmesi sonucu, Geçitköy Deresi’nin debisi artarken, derenin taşıdığı su, bölgedeki anayol ve yerleşim alanında tehlike yaratmaması için, Girne Kaymakamlığı, Alsancak Lapta Çamlıbel Belediyesi, İtfaiye , Sivil Savunma , Polis Su İşleri Dairesi ve KIB-TEK ekipleri bölgede çalışma başlattı.

Sağanak yağış nedeniyle Geçitkö –Çamlıbel arasındaki yolda meydana gelen toprak kayması ve yola düşen kaya ve taşların temizlenmesi için de ekipler çalışma yaptı, polis trafikte güvenliği sağlamak için önlem aldı

Bu aradaPolis, aşırı yağışlar nedeniyle çökme meydana gelen Kozanköy-Karşıyaka yolunu da trafik akışına kapattı…

Alsancak Lapta Çamlıbel Belediye başkanı Fırat Ataser,sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağnak yağışlarla birlikte, Sadrazamköy- Kayalar-Çamlıbel bölgelerinden tepelerden, orman ve ovalardan gelen sular nedeniyle, bölgede özellikle yol bağlantılarında ciddi sıkıntı yaşandığını söyledi.

Barajın su seviyesinin artmasıyla birlikte de tahliye yapıldığını belirten Ataser, Derenin akışının tıkanmaması için de bölgede temizlik çalışması yapıldığını dile getirdİ.

Girne Kaymakamı Sinan Güneş de dolma noktasına gelen Geçitköy barajından bir miktar suyun tahliye edildiğini, dağlardan gelen yağış sularıyla tahliye sularının birleşmesi sonucu, Geçitköy Deresinin debisinin arttığını belirterek bölgede daha büyük bir sıkıntı yaşanmaması için müdahale edildiğini vurguladı.

Bölgede olumsuzluk yaşanmaması için yağmur durana kadar gerekli önlemlerin alındığını söyleyen Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Geçitköy-Çamlıbel arasındaki yokuşta meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olarak da trafik güvenliği için polisin gerekli önlemleri aldığını söyledi.

Bu arada, Lefkoşa, Gazimağusa, İskele, Güzelyurt ve Lefke de yağışlı hava etkisi altında…

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0