DOLAR 32,5289 0.23%
EURO 34,9432 0.39%
ALTIN 2.432,14-0,25
BITCOIN 2053226-0.55793%
Lefkoşa
°

13:06

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Ulutan cinayetine 30 yıl

Ulutan cinayetine 30 yıl

ABONE OL
19 Ekim 2019 11:56
Ulutan cinayetine 30 yıl
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gönyeli’de, geçtiğimiz yıl kendisiyle barışmadığı gerekçesiyle 45 yaşındaki Gülbahar Ulutan’ı 13 bıçak darbesiyle öldüren Fatih Çıkrıkçı’nın cezası açıklandı

“SOPAYLA SALDIRDI, DEFALARCA BIÇAKLADI”… Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkanı Nüvit Gazi, sopa ve bıçağı alıp, Gülbahar Ulutan’ın temizlik yaptığı eve giden Çıkrıkçı’nın, kendisiyle barışmayı reddeden kadını sopayla ciddi şekilde darp ettiğine vurgu yaptı. Gazi, tanığın ifadesine göre Gülbahar Ulutan’ın “İmdat yardım edin.

Yeter artık, yapma. İmdat” seslerinin duyulduğuna dikkat çekip, sanığın buna rağmen nedamet göstermeksizin, kadını ciddi şekilde darp edip, 13 kez bıçaklayarak öldürmesinin suçun vahametinin yanı sıra şiddet ve vahşeti gözler önüne serdiğine işaret etti. Emine UYSAL ÇALUDA Gönyeli’de eski sevgilisi olan ve kendisiyle barışmayan 45 yaşındaki Gülbahar Ulutan’ı geçtiğimiz yıl 13 bıçak darbesiyle öldüren Fatih Çıkrıkçı, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Nüvit Gazi’nin başkanlığında, Kıdemli Yargıç Şerife Katip ve Yargıç Umut İnan’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın dünkü karar oturumunda, KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Egemen Metay ve sanığın avukatı Cemal Gündüz hazır bulundu. Dava kararını okuyan Nüvit Gazi, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında, aleyhine getirilen davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini açıkladı.

Gazi, cinayetin tüm olgularına değinerek, Fatih Çıkrıkçı’nın 31 Ekim 2018 tarihinde Gönyeli’de bir evde temizlik görevlisi olarak çalışan Gülbahar Ulutan’ı ağız uzunluğu 15 santim, toplam uzunluğu 28 santim olan bıçakla biri öldürücü 13 bıçak darbesiyle öldürdüğüne dikkat çekti. Başkan Nüvit Gazi, “Adam öldürme” suçunun Fasıl 154 Ceza Yasası’nda müebbet hapis cezası öngören en ağır suç olduğuna vurgu yaptı. “Kriminal vakalar arttı” Nüvit Gazi, Yaşam Hakkı’nın en yüce değer olduğunu ve evrensel olarak koruma altına alındığına işaret etti. Adam öldürme suçunun her geçen gün arttığına dikkat çeken Gazi, bu suçun toplumda son derece rahatsızlık yarattığına ve güven ortamını bozduğuna vurgu yaptı. Gazi, kriminal vakaların arttığının altını çizerek, mahkemelerin etrafa korku ve dehşet saçan bu suçlara karşı önlem alması gerektiğini kaydetti.

“Maktul, sanığı şikayet etmişti” Başkan Nüvit Gazi, Gülbahar Ulutan’ın, sanık Fatih Çıkrıkçı’yı uyarılması için Adli Şube’ye şikayet ettiğine de dikkat çekti. Gazi, Fatih Çıkrıkçı’nın, Ulutan’ın çalıştığı evin karşısındaki parka gizlenip, sopa ve bıçakla günlerce onu izlediğine vurgu yaptı. “Sopayla saldırdı, defalarca bıçakladı” Nüvit Gazi, sopa ve bıçağı alıp, Gülbahar Ulutan’ın temizlik yaptığı eve giden Çıkrıkçı’nın, kendisiyle barışmayı reddeden kadını sopayla ciddi şekilde darp ettiğine vurgu yaptı. Gazi, daha sonra sanığın tasarrufundaki bıçakla biri öldürücü, dördü de Gülbahar Ulutan’ın ellerinde olmak üzere 13 kez vücudunun muhtelif yerlerine sokarak, öldürdüğüne vurgu yaptı. Gazi, tanığın ifadesine göre Gülbahar Ulutan’ın “İmdat, yardım edin. Yeter artık, yapma. İmdat” seslerinin duyulduğuna dikkat çekip, sanığın buna rağmen nedamet göstermeksizin, kadını ciddi şekilde darp edip, 13 kez bıçaklayarak öldürmesinin suçun vahametinin yanı sıra şiddet ve vahşeti gözler önüne serdiğine vurgu yaptı. “KKTC’de kadına şiddet arttı” Başkan Nüvit Gazi, KKTC’de kadına şiddet vakalarının arttığına dikkat çekti. Gazi, kadına şiddetin sevgililer ve eşler arasında yaygın olduğuna dikkat çekerek, kişilerin birbirini sevmeye zorlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Gazi, yaşanan olay sonrası kaçan sanığın 2 Kasım 2018 tarihinde Alayköy’de derme çatma bir evde yakalanmasını, bıçağı, cep telefonunu atmasını, kanlı kıyafetlerini gizlemesini aleyhine değerlendirdiklerini kaydetti. Adam öldürme suçlarının önlenebilmesinin mahkemelerin en başta gelen görevleri arasında olduğuna işaret eden Gazi, kamu menfaatinin korunması ve benzer suçları işlenmeye meyilli olan kişilere karşı caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Gazi, kamu vicdanı, tüm durum ve şartlar dikkate alındığında, sanığın toplumdan uzun süre uzak tutulması gerektiğine inanç belirtti. Sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinen Gazi, sanığa oybirliği ile 30 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.