istanbul manzara

Üreticilere yüzde 50 tohumluk desteği verilecek
140 okunma

Üreticilere yüzde 50 tohumluk desteği verilecek

ABONE OL
5 Aralık 2022 20:50
Üreticilere yüzde 50 tohumluk desteği verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kıbrıs Türk Ticaret Odası himayelerinde gerçekleşecek alternatif ürünlerin üretilerek iç ve dış piyasada pazarlanması projesinin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Bakanlık olarak geçmiş yıllarda ülkede yetiştirilen ürünlerin artırılması ve çeşitlendirilerek gelirlerin artırılması konusunda çalışmalar yapıldığını anlattı.

Üreticilerle alım garantili ekim söz konusu olduğunu söyleyen Oğuz, bununla ilgili araştırmalar yapıldığını, üreticilerin üretimden kopartılmadan üretimin devamlılığının sağlanacağını söyledi.

Nohut, mercimek, susam ve yer fıstığı konusunda bir çalışma başlattıklarını açıklayan Bakan Oğuz, bütçe çerçevesinde tohumları sertifikalı ve ilaçlı olmak kaydı ile yüzde 50 tohumun bakanlık tarafından ödeneceğini söyledi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de çeşitlendirme ve katma değerli ürünlere destek sonucunda kaynak tüketen değil kaynak yaratan bir sektör olacaklarını belirtti.

Deniz, “Üreticilerimizin üretirken kazanmasını ve kazandıracak olmasını istiyor ve özendiriyoruz. Burada, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen teşvik çok önemlidir” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0