DOLAR 32,4100 -0.08%
EURO 34,8606 -0.01%
ALTIN 2.431,83-0,12
BITCOIN 20677060.50284%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Usta Oyuncu Rasim Öztekin’e Veda

Usta Oyuncu Rasim Öztekin’e Veda

ABONE OL
10 Mart 2021 15:36
Usta Oyuncu Rasim Öztekin’e Veda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Usta oyuncu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayata gözlerini yumdu. Cenaze namazı öncesi naaşı mezun olduğu Galatasaray Lisesi’ne getirilen Rasim Öztekin daha sonra cenaze namazı öncesinde düzenlenecek tören için Ses Tiyatrosu’na getirildi. Öztekin’in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı Camisi’nde kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

Arkadaşları ile mesajlaşırken fenalaşan ve kalp krizi geçiren usta oyuncu Rasim Öztekin, tedavi gördüğü Siyami Ersek hastanesinde hayatını kaybetti.

Vefatı tüm Türkiye’yi yasa boğan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin’in naaşı, cenaze namazı öncesinde mezun olduğu Galatasaray Lisesi’ne getirildi.

Vefat eden tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin’in naaşı, cenaze namazı öncesinde düzenlenecek tören için Ses Tiyatrosu’na getirildi.

Usta oyuncu Ferhan Şensoy’un kızı Derya Şensoy da Rasim Öztekin’in vefatı dolayısıyla tüm sevenlerine baş sağlığı dileğinde bulundu.

Derya Şensoy, sağlığı el vermediği için törene katılamayan babasının, Öztekin için yazdığı mektuptan alıntı yaparak, şunları aktardı:

“Rasim, Ortaoyuncular’ın amatör kolu Nöbetçi Tiyatro’dan yetişti. Kısa sürede Ortaoyuncular’a katıldı. Kavuğumu ona devrettim. Ortaoyuncular’da çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından ötürü sahneyi bıraktı. Kavuğu Şevket Çoruh’a devretti. Günü geldi, uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885’te. Bir gün ben de geleceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde.”

Oyuncu Şoray Uzun ise Rasim Öztekin’e hayranlık beslediğinin altını çizerek, toplumun her kesimince, aileden biri gibi görülen Öztekin’in vefatının, aileden birini kaybetmiş olmak gibi olduğunu söyledi.

Usta oyuncunun vefatının, sanat dünyası için çok büyük bir kayıp olduğuna dikkati çeken Uzun, şunları aktardı:

“Onunla her şeyi konuşabilirdiniz. Sanatı, sporu, klasik arabaları, müziği, edebiyatı, felsefeyi… Kafama bir şey takılmışken ya da kendimi mutsuz hissederken, ‘Takılma nasıl olsa Rasim Ağabey var. Onunla konuşuruz. O senin sıkıntını sorularının cevabını bilir, sıkıntını alır gider.’ derdim. Meğer kendi sıkıntısı hepimizinkinden daha büyük, daha fazlaymış. Bunu bir kez olsun yansıttığına tanıklık edemem. Sete bir kez gecikti, sadece bir kez. Onda da trafik kazası geçirmiş, arabasına çarpmışlar. Söylediği özürleri anlatamam size. Onun elinde olan bir şey değildi. Gördüğüm en disiplinli, en tatlı adamlardan biriydi. Yeri asla dolmayacak. Bizler Rasim Öztekin konservatuvarının mezunları olarak, ona güle güle demenin vaktinin gelmesinin acısını yaşıyoruz.”

Ünlü sanatçı Rasim Öztekin tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Öztekin’in cenazesi, yakınları tarafından Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp, Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Zincirlikuyu Gasilhanesi’ne götürüldü.

Usta oyuncu bugün, Zincirlikuyu Mezarlığı Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.