Uyuşturucu Soruşturması Kapsamında Ailece Tutuklandılar

Lefkoşa’da tasarruflarında uyuşturucu madde ile yakalanan Murat Gören ve Mehmet Gör’ün ardından zanlı Murat Gören’in eşi Aslıhan Gören ile halası Hatice Gören de tutuklandı

Nadire BAHADİ

Lefkoşa’da Narkotik polislerin 9 Kasım tarihinde Alayköy’de bir gece kulübünün park yerinde düzenlediği operasyonda tasarruflarında 5 gram uyuşturucu madde bulunan Murat Gören ile Mehmet Gör’ün ardından suçla bağlantısı olabileceği gerekçesi ile iki kişi daha tutuklandı. Zanlı Murat Gören’in eşi Aslıhan Gören ile halası Hatice Gören dün soruşturma maksadı ile tutukluluk süresi talep edilmek amacı ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme zanlı Aslıhan Gören ve Hatice Gören’in soruşturmanın selameti açısından 2 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Zulada uyuşturucu bulunamadı

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Mehmet Bayram mahkemede verdiği ifadesinde, 9 Kasım tarihinde Murat Gören ile Mehmet Gür’ün tasarrufunda 5 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu zanlıların tutuklanarak çıkarıldıkları mahkemede haklarında 3 gün tutukluluk süresi temin edildiğini anımsattı. Olay ile ilgili yürütülen soruşturmada zanlı Murat Gören’e ait evde daha fazla uyuşturucu madde olduğuna dair bilgi edindiklerini ve zanlı Aslıhan Gören’in de söz konusu kayıp uyuşturucu maddeler hakkında bilgi sahibi olduğunu öğrendiklerini belirten polis memuru Bayram, mahkeme emri ile zanlı Aslıhan Gören’in de tutuklandığını açıkladı. Zanlı Aslıhan Gören’den yapılan soruşturmada evde bir miktar daha uyuşturucu maddenin olduğunu ve zanlı Murat Gören’in zulasında gizli olduğunun öğrenildiğini belirten Bayram, söz konusu ikametgahta yapılan aramada ise Murat Gören’in zulası olan pencere boşluğuna gizlenen uyuşturucu maddenin tespit edilemediğini kaydetti.

Uyuşturucuyu tuvalete atıp sifonu çekti

Mahkemede ifade sunan polis çavuşu Mehmet Bayram, olayda kayıp olduğuna inanılan uyuşturucu maddelerin olduğunu ifade ederek söz konusu uyuşturucu maddelerin yok edilmeye veya yerinin değiştirilmeye çalışıldığını kaydetti. Bayram soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını kaydetti.

Mahkemede söz hakkı tanınan zanlı Aslıhan Gören, eşi Murat Gören’in evde unuttuğu sigara paketi içerisindeki bir miktar uyuşturucu maddeyi önce camdan dışarıya attığını daha sonra ise dışarıdan alarak tuvalete atıp sifonu çektiğini söyledi. Zanlı Aslıhan Gören polisin mahkemede aktardığı ifadesinin gönüllü olarak alınmadığını iddia ederken, zanlı Hatice Gören’in ismini ise korktuğu için verdiğini Hatice Gören’in suçsuz olduğunu kaydetti. Zanlı Hatice Gören ise mahkemede söz alarak “ben bir şey bilmiyorum” dedi.