istanbul manzara

Verda Tunçbilek, yasa dışı kürtaj yapmadı
317 okunma

Verda Tunçbilek, yasa dışı kürtaj yapmadı

ABONE OL
7 Ekim 2016 10:01
Verda Tunçbilek, yasa dışı kürtaj yapmadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen Kürtaj davasında, tahkikat sorumlusu Namık Kemal Baz, Avukat Mustaf Şener’in Verda Tunçlilek’le ilgili tespitini mahkemeye aktardı. Sanıkların avukatları, iddia makamının ilk tanığı ve meselenin tahkikat sorumlusu olan polis çavuşu Namık Kemal Baz’ı sorgulamaya başladı. Baz, ilk olarak sanık Mehmetali Tunçbilek’in avukatı Serhan Çınar, ardından sanık Verda Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener tarafından sorgulandı.

Kamuoyunda “Kürtaj davası” adıyla bilinen, Ada Hospital’da bazı hamileliklerin yasa dışı sonlandırılmasıyla ilgili 6 sanıklı davaya Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün de devam edilirken, iddia makamım ilk tanığı Namık Kemal Baz, sanık 2 Verda Tunçbilek’in, yasadışı kürtaj yaptığına dair her hangi bir tespitleri olmadığını açıkladı.

Verda Tunçbilek’in Avukaı Mustafa Şener’in bir sorusu üzerine bu yanıtı veren Baz, Verda Tunçbilek’in yasadışı kürtaj ameliyatlarına girmediğini ancak bu ameliyatların sanık 5 Fahri Karagözlü tarafından hastanede yapıldığına dair bilgisinin olduğu yönünde tanık ifadeleri bulunduğunu kaydetti.

Avukatlar sorgulamaya başladı

Fatma Şenol’un başkanlığında Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seren Bensen’den oluşan Girne Ağır Ceza Heyeti’nin baktığı “yasadığı kürtaj” davasında dün, iddia makamının ilk tanığı meselenin tahkikat sorumlusu polis çavuşu Namık Kemal Baz, sanıkların avukatları tarafından sorgulanmaya başladı.

Baz ilk olarak sanık 1 Mehmetali Tunçbilek’in avukatı Serhan Çınar tarafından, ardından ise sanık 2 Verda Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener tarafından sorgulandı.

Çınar, tahkikat sorumlusu Baz’dan, davada tanık olan kişilerin ifadelerini mahkemeye tanıtma olarak sunmasını istedi. Ancak, bu talebe iddia makamı adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Erdinç Akyener itiraz etti. Akyener, bu tanıkların ilk tahkikat (PI) duruşmalarında mahkemeye gelip şahadet verdiğini ve verdikleri şahadetin PI notlarında bulunduğunu hatırlattı. İddia makamının itirazını reddeden mahkeme, tanık ifadelerini tanıtma olarak sunulmasına izin verdi.

Mahkeme, tüm tanıkların ifadelerinin sunulmasına “ret” dedi

Avukat Çınar tarafından sorgulanmaya devam eden Baz, 10 tane tanık ifadesini mahkemeye tanıtma olarak sundu. Avukat Çınar, ilk tahkikat duruşmasında, şahadet vermeyen bazı tanıkların ifadelerinin de tanıtma olarak sunulmasını istemesi üzerine Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, yine itiraz etti.

Ağır Ceza Heyeti adına Başkan Fatma Şenol, bu talebi ve itirazı değerlendirdiklerini, silahların eşitliği prensibi gereğince, Savcılığın davasını istediği gibi yürütebileceğini, bu nedenle PI duruşmalarında şahadet vermeyen tanıkların ifadelerinin okunması talebini ret ettiğini açıkladı.

Avukat Çınar sorularını yöneltti

Mahkemenin bu kararı ardından Avukat Çınar, müvekkili Mehmet Ali Tunçbilek ile ilgili sorgulamasına devam etti. Hastanedeki hemşire nöbet çizelgesi ve ameliyat defteri içerisinden Baz’a sorular yöneten Çınar, Mehmet Ali Tunçbilek’in aracından Fahri Karagözlü’ye ait eşyaları Tunçbilek’in huzurunda almadığını iddia etti.

Baz: Sanık 2 ameliyat yapmadı ancak…

Avukat Serhan Çınar’ın sorgusunun ardından, Namık Kemal Baz, sanık 2 Verda Tunçbilek’in avukatı Mustafa Şener tarafından sorgulandı.

Baz, sorulan sorular üzerine, Verda Tunçbilek’in hastanede, yasadışı kürtaj yaptığı yönünde bir tespiti olmadığına dikkat çekti. Ancak Baz, sanık Tunçbilek’in, sanık 5 Fahri Karagözlü’nün yasadışı kürtaj yaptığını bildiğine dair birçok tanık ifadesi olduğuna değindi. Baz, Avukat Şener’in, “ameliyat defterlerinde, “overkist ameliyatı” yazan operasyonların şüpheli olduğunu tespit ettiniz. Verda hanım bu ameliyat defterlerine bakarak, yasadışı kürtaj yapıldığını anlayabilir mi?” sorusuna, “hayır anlayamaz” yanıtı verdi.

10 Ekim’de devam edilecek

Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Fatma Şenol, Avukat Mustafa Şener’in sorgusunun ardından, iddia makamının ilk tanığı olan tahkikat sorumlusu polis çavuşu Namık Kemal Baz, savunma avukatları tarafından istintakına (sorgulanmasına) devam edilmek üzere duruşmayı 10 Ekim 2016 Pazartesi gününe erteledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0