DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049769-2.21751%
Lefkoşa
°

13:07

ÖĞLEYE KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Xiaomi’nin elektrikli otomobili için tarih verildi!

Xiaomi’nin elektrikli otomobili için tarih verildi!

ABONE OL
12 Eylül 2022 13:30
Xiaomi’nin elektrikli otomobili için tarih verildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomotiv sektöründe elektrikli araç devrimi yaşanıyor. Dev otomobil şirketleri bu alanda uzun vadeli planlarını oluştururken başka alanlarda üretim yapan teknoloji şirketleri de sektöre girmeyi planlıyor. Bunların başında da Xiaomi geliyor.

Xiaomi elektrikli otomobil, 2024 yılında piyasaya sürülecek

Akıllı telefon üreticilerinin elektrikli otomobil piyasasına giriş yapmaya hazırlandıklarına dair haberler son dönemde oldukça artmaya başladı. Google, Samsung, Apple gibi devler bu alanda çalışmalar yapmak için büyük yatırımlar ayırdı. Bunlardan birisi olan Xiaomi geçtiğimiz yılın Mart ayında bu alana adım atacaklarını duyurmuştu.

NotebookCheck’te yer alan habere göre Xiaomi, elektrikli otomobilini 2024 yılında yollarda görmek istiyor. 30 bin doların altında bir fiyatla piyasaya çıkması beklenen araç, tamamen elektrikli, 4 kapılı bir otonom araç olarak piyasaya sürülecek.


Huawei, Tesla Model Y rakibi elektrikli otomobilini tanıttı!

Huawei, Tesla Model Y rakibi elektrikli otomobilini tanıttı!

Huawei, bugün düzenlediği etkinlikte sürpriz yaparak özellikleri ve fiyatı ile elektrikli otomobil pazarını sallayan AITO M5 modelini tanıttı.

Birkaç ay önce bir soru cevap etkinliğine katılan Xiaomi CEO’su Lei Jun, 10 yıl içinde sektörün en iyisi olmak istediklerini vurgulamıştı. Ayrıca araç, LiDAR teknolojisine sahip olacak. Şirket, üretim için Beijing Automotive Group Co (BAIC) ile ortaklık yoluna gitmiş ancak anlaşma sağlayamamıştı.

Xiaomi elektrikli

Elektrikli otomobil dünyasına büyük bir bütçe ayıran ve hedef doğrultusunda Xiaomi Automobile Co adlı bir alt marka yaratan şirket, 1.57 milyar dolarlık kurucu sermaye ve 500’den fazla çalışanıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu üretim hattını giderek büyütmek isteyen şirket, yılda 300 binden fazla araç üretebilecek bir tesis yapımına da başladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.