istanbul manzara

Yağmurdan Kaçarken Doluya Tutuldu
332 okunma

Yağmurdan Kaçarken Doluya Tutuldu

ABONE OL
9 Kasım 2016 10:36
Yağmurdan Kaçarken Doluya Tutuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İskele Kaza Mahkemesi,  ülkesindeki savaştan kaçıp canını kurtarmak için kaçak yollardan KKTC’ye gelen Suriyeli kaptan Abdul Aal Teizini’yi 10 gün hapisle cezalandırdı

Nadire BAHADİ

Dipkarpaz Zafer Burnu bölgesinde bir balıkçı tarafından denizde tekne içerisinde bulunan Suriyeli kaçak göçmen Abdul Aal Teizini dün İskele Kaza Mahkemesi’nde yargılandı. Ülkesindeki savaştan kaçarak balıkçı teknesi ile KKTC’ye gelip canını kurtarmak isteyen Teizini KKTC’ye onaylanmış liman olmayan bir yerden yasadışı giriş yapmak suçlaması ile 10 gün hapis cezasına mahkum edildi. Teizini’nin cezasını tamamlamasının ardından Türkiye’ye ihraç edilmesi bekleniyor.

Canını kurtarmak için kaçtı

Sanık hakkındaki kararı okuyan İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan kararında olayın olgularına değindi.  Sanığın 6 Kasım tarihinde Suriye’den balık avlayacağı gerekçesi ile izin alarak kendine ait tekne ile Suriye’deki savaştan kaçmak amacı ile liman olmayan bir yerden ülkeye giriş yaptığının tespit edildiğini kaydetti. Tekne içerisinde bulunan sanık Dipkarpaz Balıkçı Barınağı’na götürülerek ardından polise teslim edildi. Sanığın polise verdiği ifadesinde ülkesinde bulunan savaştan kaçtığını başka çaresinin olmadığını söylediğini belirten Yargıç İnan, sanığın ifadesinde teknesinin mazotunun bitmesi üzerine Mağusa açıklarına sürüklendiğini ardından bir balıkçının kendisine 20 litre mazot dökmesi ile Dipkarpaz’a yanaştığını yine mazotunun bitmesi üzerine Zafer Burnu’nda kayalar mevkiinde gemisini demirlediğini anlattığını belirtti.

Hapis cezasına mahkum edildi

Sanığı hakkındaki suçlardan suçlu bulduğunu açıklayan İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Umut İnan, yasa koyucunun bu tür suçlar için 3 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü kaydetti. Mahkemeye aktarılan beyan, ifade ve emarelerin çok iyi bir değerlendirmeye tabi tutulması gerektiğini kaydetti. Bu olayda sanığın ülkesindeki savaştan canını kurtarmak amacı için bu suçu işlediğinin görüldüğünü belirten İnan, bu unsurun ve sanığın sabıkasız oluşunun hafifletici neden olarak değerlendirildiğini ifade etti. Sanığın işlediği suçun çok yaygın bir suç olmadığını ancak kamu yararı gereği hapislik cezası verilmesinin uygun ve adil olduğu kanaatinde olduğunu ifade eden İnan, sanığın 10 gün hapislik cezasına mahkum edildiğini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0