DOLAR 32,5307 0.19%
EURO 34,9107 0.29%
ALTIN 2.440,720,11
BITCOIN 2049417-0.95404%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Yargıçtan Talepte Bulundular

Yargıçtan Talepte Bulundular

ABONE OL
9 Haziran 2017 10:27
Yargıçtan Talepte Bulundular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnönü’de, İbrahim Özşen’e ait işyeri ve ambara, üç ayrı tarihte girip hırsızlık yapan Harun Özer ve Emrah Telsiz mahkemeye çıkarılarak aleyhlerine birer gün tutukluluk emri temin edildi. Zanlılar, yargıca talepte bulundu:

Sedef BOŞNAK

İnönü’de, İbrahim Özşen’e ait işyeri ve ambara üç ayrı tarihte girip hırsızlık yapan iki genç tutuklandı.

Polis, Özşen’in akrabası olan Harun Özer ve Emrah Telsiz’i mahkemeye çıkartarak, aleyhlerine tahkikat amaçlı birer gün tutukluluk emri temin etti.

Söz alıp yargıca izahatta bulunan zanlılar, “Pişmanız, özür dileriz. Bir daha olmayacak” diyerek, mahkemeden, direkt cezaevine gönderilmelerini istedi.

Mahkemenin Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla’nın huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak’ın sorularını, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dörtyol Polis Karakolu’nda görevli meselenin tahkikat çavuşu Erdal Dal yanıtladı.

Tanık çavuş Erdal Dal, zanlıların, “bina açma” ve “sirkat” ve “kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Erdal Dal, zanlıların, 2017 yılı Şubat ayı içerisinde, İnönü’de, İbrahim Özşen’e ait işyeri kasasından 400 TL para sirkat ettiğini söyledi.

Dal, mayıs ayında ise adı edilene ait ambarın kilitli kapısını hasara uğratan zanlıların, ambar içerisinde muhafaza edilen 30 kasa içerisindeki 720 adet teneke kolayı sirkat ettiklerini anlattı.

Öte yandan zanlı Harun Özer’in aynı ambara girerek, içerisinden 12 adet içki sirkat ettiğini kaydeden tanık çavuş, olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine zanlıları tespit edip, olayda kullanılan HV 904 plakalı aracı emare aldığını belirttikten sonra zanlıların derdest emri gereği tutuklandığından söz etti.

Dal, yaptığı araştırma ve soruşturmada, kayıp olduğuna inandığı emarelerin bulunduğunu kaydetti ve tüm söyledikleri ışığında, mahkemeden tahkikatını salimen yürütebilmek için zanlılar aleyhine 3’er gün tutukluluk emri talep etti.

Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, tutukluluk talebini bir günle sınırladı.

Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren yargıç, tahkikatın selameti için zanlıların birer gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.