istanbul manzara

Yaylalı serbest, Ünal cezaevinde
267 okunma

Yaylalı serbest, Ünal cezaevinde

ABONE OL
12 Ekim 2016 10:00
Yaylalı serbest, Ünal cezaevinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tolga Yaylalı’ya uyuşturucu madde sattığı öne sürülen Nevzat Ünal, cezaevine gönderildi

Tolga Yaylalı’ya yarım gram eroin türü uyuşturucu madde sattığı iddia edilen zanlı Nevzat Ünal, yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Yaylalı, ise teminatla serbest bırakıldı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde eroin, kokain ve hintkeneviri tasarrufu ve verme” suçlamasıyla tutuklanan Nevzat Ünal ve Tolga Yaylalı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Yardımcısı İlhan Damdelen, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Mehmet Bayram’ı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, 4 Ekim’de zanlılar aleyhine başlatılan tahkikatın tamamlandığını belirtip, zanlı Yaylalı’nın suçunu kabul ederken, zanlı Ünal’ın suçlamaları ret ettiğini söyledi.

Polis çavuşu Bayram, zanlı Tolga Yaylalı’nın tasarrufunda 151 miligram eroin bulunduğunu, aleyhine yarım gram eroin alma suçundan dava getirildiğini belirtti.

Bayram, zanlı Nevzat Ünal’a ise 3 gram 403 miligram eroin tasarrufu, hassas terazide kokain kalıntısı, naylon poşette hintkeneviri kalıntısı, tespit edilemeyen miktarlarda hintkeneviri ve kokain tasarrufundan dava getirildiğini anlattı.

Bayram, zanlı Ünal’ın iki ayrı benzer davası olduğunu ve 2007 yılında eroin tasarrufundan 4 yıl hapis cezası aldığını belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Savcı İlhan Damdelen, zanlının benzer suçlardan iki ayrı davası olduğuna vurgu yapıp, zanlının yargılanmak üzere 1 ayı aşmayan süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, Tolga Yaylalı’nın yurtdışı çıkışının yasaklanmasına, seyahat belgelerini polise teslim etmesi ve bir kefilin 30 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında tutuksuz yargılanmasına, Nevzat Ünal’ın ise 1 ayı aşmayan süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0