DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20724571.26967%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Yeni TikTok akımı, araba hırsızlarına davetiye çıkarıyor!

Yeni TikTok akımı, araba hırsızlarına davetiye çıkarıyor!

ABONE OL
17 Ağustos 2022 17:21
Yeni TikTok akımı, araba hırsızlarına davetiye çıkarıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa video platformu TikTok’ta her geçen gün yeni bir akım başlıyor. Yeni bir challenge ise Kia ve Hyundai araçlarını tornavida veya USB şarj cihazıyla açılabileceğini gösteriyor. Ancak bu videolar araba hırsızları tarafından kullanılıyor. ABD’deki onlarca kişinin ya arabası ya da eşyaları çalındı.

TikTok araba akımı hırsızların işini kolaylaştırıyor

İlk olarak bu yılın başında görülmeye başlanan TikTok’taki araba videoları, özellikle Kia modellerini ele alıyor. Bazı araçların kapılarının tornavida ve USB şarj cihazıyla açılacağını gösteren TikTok challenge videoları, son zamanlarda kötü niyetli kişilerin hedefinde.

ABD’deki yerel bir medyaya konuşan Alissa Smart, Kia model aracının bu TikTok akımı yüzünden soyulduğunu söyledi. Araba kapısının USB şarj cihazıyla açıldığını iddia eden Smart, aynı zamanda değerli eşyaların çalındığını dile getirdi.


Apple, TikTok videosu nedeniyle çalışanını tehdit etti!

Apple, TikTok videosu nedeniyle çalışanını tehdit etti!

Teknoloji devi Apple, bir TikTok videosu nedeniyle çalışanını tehdit ettiği iddiasıyla karşı karşıya. İşte detaylar!

TikTok’taki USB şarj cihazıyla araba kapısı açma videolarının popülerleşmesi, araba hırsızlıklarını artırdı. ABC News’in bildirdiğine göre ABD’nin Illinois eyaletindeki Kia ve Hyundai hırsızlıklarının sayısı yüzde 767 civarında artış yaşadı.

Kia model aracının soyulduğunu söyleyen Alissa Smart, “Arabada elektrikli el aletleri ve anahtarlar vardı. Ayrıca eşimin aracından 160 dolar ve binlerce dolarlık aletlerle çalındı” ifadelerini kullandı. Bölge yetkilileri ise Kia ve Hyundai sahiplerini dikkatli olmaya çağırdı.

tiktok gizlilik iddiası

Henüz bu akımla ilgili olarak açıklamalarda bulunmayan TikTok, politikaları ihlal eden her videonun platformdan kaldırılacağını söylüyor. Araba akımı videoları bu politikaları -en azından şimdilik- ihlal etmiyor gibi görünüyor.

Peki, siz TikTok araba akımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.