DOLAR 32,5056 -0.12%
EURO 35,0040 0.45%
ALTIN 2.434,220,47
BITCOIN 2093329-0.98422%
Lefkoşa
°

SABAHA KALAN SÜRE


istanbul manzara

istanbul manzara
Yeşilırmak:Yasanın anayasaya aykırı olmadığı görüşündeyiz

Yeşilırmak:Yasanın anayasaya aykırı olmadığı görüşündeyiz

ABONE OL
6 Ekim 2022 13:50
Yeşilırmak:Yasanın anayasaya aykırı olmadığı görüşündeyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak, BRT’de yayınlanan 50+1 programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yeşilırmak, CTP’nin belediyelerin birleştirilmesine ilişkin (özel) yasa ile ilgili anayasa mahkemesinde dosyaladığı davanın kararının süresiz ertelendiğini belirtti.

Emrah Yeşilırmak, UBP olarak hükümet ortakları ile birlikte yerel yönetim reformunu dile getirdiklerini belirterek, hükümet kurulunca, meclise yasaları sevk ederek, bu konuda ısrarcı olduklarını gösterdiklerini söyledi.

Yeşilırmak, “Yasa meclisten geçti ve yasallaştı. CTP anayasa mahkemesine bu yasayı anayasaya aykırılık iddiasıyla, 18 dediğimiz yasayı mahkemeye taşıdı. İddia edilen aykırılık maddelerine baktığımızda, CTP’nin iddia ettiği bazı maddelerine aykırı denildi.”

Mahkemenin vereceği karara saygı duyduklarını ifade eden Yeşilırmak, “UBP’nin ve benim görüşüm belediyeleri birleştirme yasasının anayasaya aykırı olmadığı yönündedir” dedi.

Söz konusu yasanın 4. ve 6. Maddesinin yürürlükte olduğunu söyleyen Yeşilırmak, diğer maddelerin seçimden sonra yürürlüğe gireceğini belirtti.

Yeşilırmak “Ben 18 belediye ile seçime gideceğimizi ön görüyorum.. bu yolda çok emek verdik.. komitede tüm paydaşların görüşlerini değerlendirerek reformun kaçınılmaz olduğu kanısına varılmıştı. Net bir şekilde duruşumuz bellidir” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.