istanbul manzara

Zulaladığı 1 kilo 639 gram ağırlığında Esrar 4 bin 100 hap ve 48 gram kokain
  • Kibris Web Haber
  • KIBRIS
  • Zulaladığı 1 kilo 639 gram ağırlığında Esrar 4 bin 100 hap ve 48 gram kokain
405 okunma

Zulaladığı 1 kilo 639 gram ağırlığında Esrar 4 bin 100 hap ve 48 gram kokain

ABONE OL
11 Ekim 2016 09:28
Zulaladığı 1 kilo 639 gram ağırlığında Esrar 4 bin 100 hap ve 48 gram kokain
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ercan’da, makatında 45 gram kokainle yakalanan Mehmet Uçar’ın aynı yöntemle daha önce de 7 kez ülkeye uyuşturucu soktuğu anlaşıldı. Narkotik polisi, Türkiye emniyeti ile istişare ederek, Mehmet Uçar’ın ifadesi doğrultusunda Mersin Taşucu’nda zulaladığı 1 kilo 639 gram ağırlığında 4 bin 100 hap ve 48 gram kokaine ulaştı

Ercan’da, makatında 45 gram kokainle yakalanan Mehmet Uçar’ın polise verdiği ifade doğrultusunda, uyuşturucu operasyonu büyüyerek şok edici gelişmelere ulaşıldı.

Makatında kokainle ülkeye girmesi büyük olay yaratan Mehmet Uçar’ın aslında bu işi geçmişte defalarca işlediği ve makatında 7 kez hem kokain, hep de uyuşturucu hapı ülkeye soktuğu anlaşıldı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün Türkiye polisi ile istişare ederek, makatında 45 gram kokain bulunan Mehmet Uçar’ın verdiği ifade doğrultusunda Mersin Taşucu’nda zulaladığı 1 kilo 639 gram ağırlığındaki 4 bin 100 hap ve 48 gram kokain ele geçirildi.

Mustafa Kuni’nin Mayıs 2016 tarihinde, İstanbul’dan bir şahıstan 33 bin dolar değerinde 5 bin uyuşturucu hap ve yarım kilo kokaini alıp, konu maddeleri Mersin Taşucu’na zulalayan Mehmet Uçar’ın 7 farklı tarihte, 50’şer gram kokain ve 130 hapı yine makatında KKTC’ye ithal ettiği iddia edildi.

Polis, Mehmet Uçar’ın aranan iki şahıs ile birlikte Mersin Taşucu’ndan, bin 600 uyuşturucu hapı, takoz içinde KKTC’ye ithal ettiklerinin tespit edildiğini de kaydetti.

12 kilo eroinin akıbeti araştırılıyor

Narkotiğe iki ayrı ifade veren Mehmet Uçar, Mustafa Kuni’nin talimatı üzerine, aranan şahsa 12 kilo eroinin alınıp İngiltere’ye gönderilmesi için 15 bin 300 Euro ve 5 bin TL nakit para teslim ettiğini itiraf etti.

Mehmet Bayram, Eylül 2016’da Metin Kuşçu ve Mustafa Kuni’nin iki kişiyle bağlantıya geçip, kilosu 9 bin 250 Euro olan 12 kilo eroini almak için anlaştıklarını anlattı.

Polis, Mustafa Kuni ve Metin Kuşçu’nun Gönyeli’de Ziraat Bankası’na giderek, tasarruflarındaki Türk parasını 13 bin 300 Euro’ya çevirdiklerinin tespit edildiğini söyledi.

“Kanunsuz uyuşturucu madde kokain, hintkeneviri, eroin ve uyuşturucu madde içeren hap ithal ve tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı Metin Kuşçu dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı Aysın Bilgin, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Mehmet Bayram’ı dinletti.

Kokainleri makatında taşıyordu

Mahkemede yeminli şahadet veren Bayram, 1 Ekim’de, saat 19.45’te, Ercan Havaalanı’nda, Mehmet Uçar’ın (E-37) tasarrufunda, makatında gizlenmiş üç ayrı parça halinde şeffaf naylona sarılı yaklaşık 45 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu anımsattı.

Polis Çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Mehmet Uçar’ın verdiği gönüllü ifadesinde, söz konusu maddeyi, zanlı Mustafa Kuni’nin isteği, talimatı ve yönlendirmesiyle Mersin’den bir şahıstan aldığını itiraf ettiğini anlattı.

Bayram, “Ercan Havaalanı’na Mustafa Kuni, Metin Kuşçu ve Tolga Yaylalı, zanlı Mehmet Uçar’ı karşılamaya geldi. Zanlı Mustafa Kuni, polisi görüp kaçmaya çalıştığı esnada beton zemine düşüp, sağ el bileğini kırdı. Zanlının sağ elinde 17 adet bütün, 4 adet yarım ve bir adet şeffaf naylona sarılı hintkeneviri olduğuna inanılan uyuşturucu madde ve uyuşturucu satışından temin edildiğine inanılan bin 385 TL bulunarak emare alındı” dedi.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, 2 Ekim’de Mustafa Kuni’nin havaalanına gelmeden önde bıraktığı aracında, içerisinde zanlının huzurunda yapılan aramada 135 adet, tasarrufunda bulunan haplarla benzerlik gösteren hap bulunarak emare alındığını anımsattı.

Polis çavuşu Mehmet Bayram, Mustafa Kuni’nin tasarrufunda 15 gram kokain daha bulunduğunu söyledi.

33 bin dolar değerinde 5 bin hap ve yarım kilo kokain aldı

Mehmet Bayram, Mayıs 2016 tarihinde Mustafa Kuni’nin İstanbul’dan bir şahıstan 33 bin dolar değerinde 5 bin uyuşturucu hap ve yarım kilo kokaini aldığı ve Mehmet Uçar’ın KKTC’ye getirmesi için yardım istediğini belirtti.

Bayram, Mehmet Uçar’ın konu uyuşturucu maddeleri Mersin Taşucu’na zulalayıp, 7 Haziran ile 1 Ekim tarihleri arasında 7 kez 50’şer gram kokaini ve 130 hapı yine makatında KKTC’ye ithal ettiğini söyledi.

Kokain ve hapları ‘takoz’ içine zulaladılar

Polis Çavuşu Mehmet Bayram, Eylül 2016 tarihinde Mustafa Kuni’nin adı tespit edilen iki kişi ve Mehmet Uçar ile birlikte iki adet tahta takoz alıp, Kuni’nin arya ile oyarak zula haline getirdiğinin tespit edildiğini anlattı.

Bayram, 2 Eylül’de Mehmet Uçar’ın aranan iki şahıs ile birlikte Mersin Taşucu’ndan, bin 600 uyuşturucu hapı, takoz içinde KKTC’ye ithal ettiklerini söyledi.

12 kilo eroini İngiltere’ye sokacaklardı

Mehmet Bayram, Eylül 2016’da Metin Kuşçu ve Mustafa Kuni’nin iki kişiden, kilosu 9 bin 250 Euro olan 12 kilo eroini almak için anlaştıklarını anlattı.

Bayram, Mustafa Kuni ve Metin Kuşçu’nun Gönyeli’de Ziraat Bankası’na giderek, tasarrufundaki Türk parasını 13 bin 300 Euro’ya çevirdiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Bayram, 7 Ekim’de Mustafa Kuni’nin ikametgahında konu hapların KKTC’ye getirilmesinde kullanılan zula, arya ve yarım tahtanın emare alındığını belirtti.

Uçar’ın zulası Taşucu’nda bulundu

Polis çavuşu Mehmet Bayram, Türkiye polisi ile istişare edildiğini ve Mehmet Uçar’ın yönlendirmeleri ile 1 kilo 639 gram ağırlığındaki 4 bin 100 hap ve 48 gram kokainin ele geçirildiğini açıkladı.

Bayram, şöyle devam etti:

“Metin Kuşçu bana, ‘Mersin’de Mustafa Kuni ile 12 kilo eroin alıp, İngiltere’ye gönderecektik’ şeklinde sözlü beyanda bulundu. İfade vermedi. Olayla ilgili 5 şahıs aranıyor. 12 kilo eroinin akıbeti araştırılıyor. Mustafa Kuni, Mehmet Uçar’ın aracılığı ile aranan şahsa 12 kilo eroinin alınıp İngiltere’ye gönderilmesi için Türkiye’de 15 bin 300 Euro ve 5 bin TL nakit para teslim etti. 27 Eylül’de 12 kilo eroinin alınması için aranan şahsa 15 bin 300 Euro verildiği gün Mehmet Uçar’ı havaalanına Metin Kuşçu ile Mustafa Kuni’nin götürdüğü, 1 Ekim’de de Mehmet Uçar’ı havaalanından aldıkları tespit edildi. 12 kilo eroinin yanı sıra, KKTC’ye getirilen haplar ve kokain ile ilgili geniş çaplı soruşturma yapılacak. Mehmet Uçar ve aranan şahsın, Metin Kuşçu ve Mustafa Kuni ile birlikte görüştükleri telefonda biliniyor. Bin 600 hap ve 12 kilo eroin aranıyor. Türkiye ayağı da soruşturuluyor. TC ile yazışmalar devam ediyor. Mehmet Uçar’ın tarifleri üzerine Türkiye polisi 4 bin 100 hap ele geçirdi. Soruşturulacak şahıslar var. Telefon dökümleri incelenecek. Soruşturma, uluslar arası, TC ayağı ile İngiltere’ye ulaşıyor. Tahkikat amaçlı zanlı Metin Kuşçu’nun 8 gün tutuklu kalmasını talep ederim”.

Zanlı Metin Kuşçu’nun Avukatı Mehmet Bilimer, tutukluluk süresine itiraz etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, huzurundaki tüm şahadeti tezekkür ederek, suçun vahameti ve TC ile

yapılan girişimlere işaret edip, 9 gündür tutuklu olan zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Olayla ilgili tutuklanan Mehmet Uçar, Mustafa Kuni ve Tolga Yaylalı ve Nevzat Ünal’ın tutukluluğu sürüyor.

Olay nasıl olmuştu?

Ercan Havaalanı’ndan giriş yapan belediye işçisi 43 yaşındaki Mehmet Uçar’ın makatında gizlenmiş 45 gram kokain ele geçirilmesinin ardından 5 kişi tutuklanmıştı.

Tasarruflarında ‘Eroin’, ‘Kokain’, ‘Hintkeneviri’, ‘Extacy’ bulunan Mehmet Uçar, Mustafa Kuni, Metin Kuşcu, Tolga Yaylalı ve Nevzat Ünal’ın tutukluluğu uzatılmıştı.

Narkotik polisi, 154 extacy, 60 gram kokain, 2 gram 100 miligram eroin, 1 gram hintkeneviri ve bir adet hassas terazi ele geçirip, TC Emniyeti ile istişareye geçmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

Alış
Satış
a
a
0,0